Menu

Radionicom u sklopu projekta „Ruksak (pun) kulture” toplički četvrtaši učili o umjetnosti

U četvrtak, 22. rujna 2022. u topličkoj je školi održana radionica pod nazivom „Nacrtaj mi priču“ s učenicima 4.a razreda i njihovom učiteljicom Mirelom Glavnik.

Radionicu, koja je u sklopu programa „Ruksak (pun) kulture“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, provele su arhitektica Iva Šimić Erjavec te krajobrazna arhitektica Kaja Šprljan Bušić.

Radionica je započela motivacijskom pričom nakon koje su učenici bili podijeljeni u četiri grupe te su uz pomoć kolaž-papira, škara i ljepila stvarali „svoj krajobraz“. Na kraju prvog dijela radionice učenici su predstavljali svoje radove.
Drugi dio radionice odvijao se na otvorenom. U dvorištu škole voditeljice su slagale šablone, fiksirale ih te potom ispunjavale trajnim bojama. Ambijent se toga prostora potpuno izmijenio, postao življim, vedrijim – dječjim.

Radionicom „Nacrtaj mi priču“ djecu se potaknulo na razmišljanje o prostoru koji ih okružuje te o tome kako pojedini objekti izgledaju iz različitih perspektiva, ali i kako da sami promišljaju pa čak i aktivno sudjeluju u mijenjanju krajobraza.

Tekst: Domagoj Španić
Fotografije: Krunoslav Hrastić i Domagoj Španić

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
26.09.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content