Menu

Raspušteno Gradsko vijeće Grada, razriješena Gradonačelnica i njezin zamjenik

Dana 31. siječnja 2017., objavom u Narodnim novinama (broj 8/2017), stupile su na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske kojima je istovremeno raspušteno Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica, razriješena gradonačelnica Grada Varaždinskih Toplica i njezin zamjenik dok je gospodin Miroslav Hreljac mag. iur. imenovan povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Varaždinskih Toplica.

Ovlast povjerenika za obavljanje poslova iz djelokruga gradonačelnika Grada Varaždinskih Toplica prestaje prvim radnim danom koji slijedi danu objave konačnih rezultata izbora gradonačelnika, a ovlast za obavljanje poslova iz djelokruga Gradskog vijeća prestaje danom konstituiranja predstavničkog tijela. Lokalni izbori na kojima će građani izabrati izvršnu i predstavničku vlast Grada Varaždinskih Toplica održat će se treće nedjelje u svibnju 2017. godine.

Prema odredbama mjerodavnih propisa kojima se uređuje sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave i proračunsko poslovanje jedinice lokalne samouprave, povjerenik Vlade Republike Hrvatske ovlašten je donijeti odluku o privremenom financiranju, a kojom će se privremeno, do izbora izvršne i konstituiranja predstavničke gradske vlasti, urediti financiranje poslova, funkcija i programa Grada i njegovih proračunskih korisnika, u visini koja je neophodna za njihovo obavljanje i izvršavanje, kao i ostvarivanje prava primatelja sredstava iz proračuna. Odluka o privremenom financiranju temelji se na izvršenju proračuna prethodne – 2016. godine. U razdoblju privremenog financiranja, zabranjeno je povećanje broja zaposlenih iznad broja zaposlenih na dan 31. prosinca prethodne godine, kao i preuzimanje novih obveza kojima bi se financijski opterećivala jedinica lokalne samouprave. Povjerenik je ovlašten donositi ili mijenjati opće akte jedinice lokalne samouprave isključivo ukoliko je to neophodno radi provedbe zakona tj. drugog propisa ili usklađivanja s zakonom ili drugim propisom. Povjerenik ne smije raspolagati imovinom jedinice lokalne samouprave osim ukoliko je to nužno radi izvršenja ranije preuzetih obveza ili dovršenja ranije započetih poslova.

03.02.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content