Menu

Različitim aktivnostima i prigodnim programom toplički učenici i učitelji iskazali su zahvalnosti za plodove zemlje

U jesen dozrijevaju plodovi zemlje koji su nam potrebni za život. Zahvalnost na darovima prirode osobito iskazujemo tijekom listopada. Učenici i učitelji naše škole učinili su to 20. listopada kada obilježavamo Dan jabuka.

Jabuka, kraljica voća, bogata je vitaminima i mineralima i jede se u svako doba dana. Učenici viših razreda zajedno su sa svojim obiteljima stavljali jabuke u slasne štrukle, pite i kolače. Likovnim, pisanim i kreativnim radovima od 16. do 20. listopada obilježili smo i Tjedan školskog doručka. Učili smo o zdravoj prehrani otkrivajući i stvarajući nove zdrave obroke. Zajedno smo sa župnikom Sinišom Dudašekom molitvom i blagoslovom zahvalili Bogu, ljudima i našim obiteljima.

„Roditelji, bake i djedovi tijekom godine radili su na vrtovima, poljima, voćnjacima i vinogradima kako bi sada mogli uživati u svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima. Zahvalni smo svima čije su vrijedne ruke ispekle ove krušne proizvode i kolače“, istaknula je ravnateljica škole Goranka Štefanić te pozvala prvašiće da svojom točkom otvore program.

Razveselili su nas učenici drugog i četvrtog razreda pjesmom i prigodnim recitacijama, a njih su za nastup pripremile časna Bonita Kontent i učiteljica Bisreka Bešenić. Vjeroučiteljica Ivančica Svetec i učiteljica Likovne kulture Viktorija Balog zaslužne su za uređenje hola škole gdje se održala svečanost.

Ravnateljica je na kraju  svečanog programa pozvala sve učenike da sa svojim razrednicima i ostalim učiteljima blaguju štrukle od jabuka i jabuke.

Dan zahvalnosti za plodove zemlje također je obilježen i u Područnoj školi Petkovec.

 

Tekst i fotografije: Ivančica Svetec i  Sanja Habek

1 — 9
2 — 9
3 — 9
4 — 9
5 — 9
6 — 9
7 — 9
8 — 9
9 — 9
20.10.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content