Menu

Različitim aktivnostima učenici topličke škole obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje

Dolaskom jeseni završavaju se radovi u poljima, vinogradima, voćnjacima i vrtovima. Sakupili smo plodove za koje su vrijedno i strpljivo brinule ruke naših baka, djedova, mama i tata. Ponekad su i dječje ruke bile tu kako bi pomogle, naučile i radovale se. Zahvalni smo Bogu i ljudima na svim plodovima, radu, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine podareni. Mnogi spremljeni darovi prirode prerađeni su rukama topličke djece i njihovih ukućana te pretvoreni u slatke proizvode.
Izrađen je i album fotografija raznovrsnih kolača i peciva punjenih pekmezom, orasima i voćem koje su pripremili i blagovali učenici viših razreda zajedno s članovima svojih obitelji. Na satima Vjeronauka likovno i pismeno izrazili su svoju zahvalnost prigodnom izložbom.
Polaznici izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo učili su o namirnicama koje su potrebne za izradu kruha i dizanog tijesta. Zamijesili su dizano tijesto i napravili buhtle koje su punili domaćim pekmezom od šljiva, a pripremili su ga kod kuće i donijeli. Kuharice su ih ispekle u školskoj kuhinji, a učenici su u slast pojeli. Nisu zaboravili ni ostale djelatnike škole. U njima su uživali ravnateljica, učitelji i ostali djelatnici škole.
U srijedu, 19.10.2022. učenici i djelatnici škole predvođeni župnikom Stjepanom Mostečakom izrazili su molitvom i blagoslovom svoju zahvalnost Bogu i ljudima na primljenim darovima. Nakon blagoslova učenici su uživali u blagovanju peciva sa slatkim punjenjem. Pripremljena je i prigodna prodaja pekmeza od aronije iz školskog voćnjaka i mirisnih plodova dunje.

Tekst i fotografije: Ivančica Svetec

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
21.10.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content