Menu

Redovna godišnja Skupština DVD Varaždinske Toplice

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice održalo je redovnu godišnju Skupštinu. Bila je to prilika da se članovima Skupštine, kao i gostima prezentiraju rezultati rada u 2018. godini, ali i najave aktivnosti u ovoj godini.

Postrojba je u 2018 godini djelovala ukupno u 27 akcija, u kojima je zadaće odradilo 111 vatrogasaca, utrošivši pritom 209 sati rada. Obavljeno je i 73 uslužnih radnji, od prijevoza vode i osoba, preko ispumpavanja bunara do rušenja stabala.

– Kada se svemu ovome još dodaju redovite košnje dvorišta oko vatrogasnog doma, sitnih popravaka i pranja vozila, održavanje doma i slično dolazi se do podatka da je protekle godine u DVD-u Varaždinske Toplice utrošeno više od 7300 dobrovoljnih radnih sati – ponosno ističe zapovjednica DVD-a Marinela Belavić.

Toplički vatrogasci redovito su održavali treninge te razna uvježbavanja, a početkom 2018. godine održano je osposobljavanje za vatrogasnu mladež.

– Možemo se pohvaliti da je Društvo bogatije za deset zvanja, ali i najboljim polaznicima tečaja. Uz stalne treninge i natjecanja, našlo se vremena i za druženja i pomaganje oko organizacije manifestacije Lovrečeva. Prošla godina bila je puna putovanja, te se možemo pohvaliti da smo prilikom toga usavršavali strane jezike. Posjetili smo grad Ostravu te se po prvi puta okušali i u vatrogasnom sportu, kako u pojedinačnim tako i ekipnim disciplinama. Drugu godinu zaredom natjecali smo se u Novom Vinodolskom, sudjelovali na državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru. Moramo izdvojiti i najdulji boravak izvan Hrvatske, u Banskoj Bystrici u Slovačkoj, gdje smo predstavljali Lijepu Našu na Svjetskom prvenstvu vatrogasnog sporta – dodala je zapovjednica Belavić, istaknuvši kako su tijekom prošle godine na raznim natjecanjima osvojene tri zlatne i četiri srebrne medalje.

Toplički DVD-ovci sudjelovali su i na humanitarnoj utrci stepenicama kako bi pomogli Udruzi „Kolibrić“ u nabavci potrebne opreme za djecu. Da bi privukli nove članove organizirane su različite aktivnosti, poput radionice „Želim biti vatrogasac“ te su provedena predavanja i edukacije u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama.

– Rad s mladima i njihovo uvježbavanje naši su stalni prioriteti te se javlja još veća želja da se postignu zavidni rezultati. Iako nam članovi odrastaju, odlaze u srednje škole, fakultete ili se zapošljavaju, njihov doprinos i zalaganje u društvu ostaju trajni. Pokušavamo na prave načine upotpuniti njihovo slobodno vrijeme. Kod nas uče ne samo kako prevladati strah, tremu i ozljede već i kako biti dobar čovjek, nekome prijatelj, osloniti se na svog bližnjeg te mu pomoći kada mu je pomoć potrebna – pojašnjava Marinela Belavić.

Na Skupštini su posebne zahvale upućene voditeljima koji su odradili najveći posao s natjecateljskim ekipama: Marineli Belavić, Ljiljani Belavić Kliček, Ivanu Ratkoviću, Tihomiru Dvorskom, Darku Belaviću, Antoniu Hrženjaku, Silviji Kopjar, izborniku Hrvatske reprezentacije Radovanu Zadravcu te svima ostalima koji su se na bilo koji način pomogli.

Naglasak u budućem radu DVD Varaždinske Toplice će, između ostalog, staviti na okupljanje sadašnjih i budućih članova, osposobljavanje i usavršavanje vatrogasnih kadrova, školovanje članova za vozača C kategorije, nabavka vatrogasne opreme, podizanje kvalitete rada s vatrogasnom mladeži, pomoć u organizaciji različitih manifestacija na području Grada Varaždinskih Toplica te obilježavanje visoke 130. obljetnice djelovanja društva.

– Kako je 2018. godina bila jedna od kriznih kada Društvo djelom stagnira, iz priloženih podataka vidljivo je da smo dio vatrogasne djelatnosti vezan uz intervencije, odradili na najbolji mogući način bez posljedica te po pravilima vatrogasne službe. Bez obzira na sve, smatram i sa sigurnošću mogu reći da naši građani mogu mirno spavati jer su članovi DVD-a Varaždinske Toplice uvijek spremni za pomoć u bilo kojem pogledu – zaključila je zapovjednica Belavić.

Gosti Skupštine bili su zamjenik gradonačelnice dr. Ivica Čičak, Predsjednik kluba vatrogasnih veterana i predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije g. Jagec, predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinskih Toplica g. Dvekar i ostali DVD-i s područja

Grada.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
16.04.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content