Menu

Rimske igre u Tratinčici

U srijedu, 25. travnja, u nastavku obilježavanja Dana Tratinčice, ugostili smo uvaženu profesoricu Spomenku Vlahović i njenu dragu pratnju iz Zavičajnog muzeja, tetu Nadu i Sabinu, koje su zajedno dale sve od sebe da djecu upute u tajne igara kojima su se zabavljala djeca nekih davnih vremena. Maleni su uživali u kostimiranim igrama u kojima su s prijateljima mjerili svoju snagu, spretnost, brzinu i preciznost, dok su skupine navijača glasno sa strane bodrile svoje “rimske” favorite.

Bilo je veselo i bilo je vruće pa su male rimske toge ubrzo skinute, a igre su nastavljene u redovnoj dječjoj odjeći. Ovo je druženje bio odličan podsjetnik i priprema za dolazeće aktivnosti povodom gradske manifestacije AQUAFEST, koja nam uskoro kuca na vrata, a u kojoj svakako sudjeluju i naše male Tratinčice, sada već stručnjaci za stare rimske igre.

Zahvaljujemo dragoj prijateljici vrtića prof. Vlahović što nas je zajedno sa svojom ekipom, kroz igre s konopcem, drvenim mačevima, štitovima i ćupovima vratila u vremena kada su djeca svoje vrijeme provodila bez struje, bez wifi-a i ekrana svih veličina.

Zahvaljujemo na pozitivnoj energiji, entuzijazmu i strpljenju!

Veselimo se ponovnom druženju!

Sretni smo i ponosni što imamo priliku našim najmlađima u zajednici

prenijeti dio bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa grada u kojem živimo!

:-)

1 — 8
2 — 8
3 — 8
4 — 8
5 — 8
6 — 8
7 — 8
8 — 8
04.05.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content