Menu

S radom počela ginekološka ordinacija u Domu zdravlja Varaždinske Toplice

U Domu zdravlja u Varaždinskim Toplicama u utorak je s radom počela novouređena ginekološka ordinacija. O pacijenticama će skrbiti Inga Štimac, dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije, koja je nositeljica ordinacije zdravstvene zaštite žena Doma zdravlja Varaždinske županije u Ludbregu.

– Uz ginekološke ordinacije na području Varaždina, Novoga Marofa, Ivanca i Ludbrega, sada je otvorena i ova u Varaždinskim Toplicama, a ciljem da se ženama s ovog područja osigura bolja pristupačnost zdravstvenim ginekološkim uslugama. U uređenje i opremanje ordinacije je Varaždinska županija zajedno s Gradom Varaždinske Toplice uložila ukupno 52.970 eura – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Novouređenu ordinaciju obišla je zajedno s gradonačelnicom Varaždinskih Toplica Dragicom Ratković i ravnateljem Doma zdravlja dr. sc. Juricom Veronekom.

– U sastavu Doma zdravlja rade tri ordinacije zdravstvene zaštite žena, u Varaždinu, Ivancu i Ludbregu, a na inicijativu gradonačelnice Dragice Ratković i u dugovoru s Varaždinskom županijom krenulo se u sveobuhvatno opremanje i uređenje ginekološke ordinacije i u Varaždinskim Toplicama. Ordinacija je opremljena prema najnovijim standardima, suvremenom medicinskom opremom kao što su UZV i CTG. Vjerujemo da je ovime napravljen značajan iskorak prvenstveno za pacijentice s područja Varaždinskih Toplica. Ordinacija trenutno radi u nepunom radnom vremenu, a u pregovorima smo s HZZO-om da počne s radom u većem vremenskom obimu – naveo je dr. sc. Veronek.

Grad Varaždinske Toplice je za uređenje ordinacije iz svojeg proračuna izdvojio 20.000 eura.

– Drago mi je što smo nakon niza godina napokon dočekali otvaranje ginekološke ambulante. Ovo je važna stvar za sve Topličanke jer će sada i ovu vrstu zdravstvene usluge moći dobiti doma, u svom gradu. Interes je svakako velik i, s obzirom na to, vjerujem da će s vremenom radno vrijeme obuhvaćati više dana u tjednu. Doktorici Štimac želim puno uspjeha u radu u novoj ambulanti – rekla je gradonačelnica.

Dr. Inga Štimac pojasnila je da je radno vrijeme ordinacije u Varaždinskim Toplicama prilagođeno radnom vremenu njezine matične ordinacije u Ludbregu.

– U Varaždinskim Toplicama trenutno radimo dva dana tjedno, utorkom i četvrkom. Interesa za uslugama će sigurno biti. Dosad se 300-tinjak žena izjasnilo da je zainteresirano za otvaranje ove ordinacije, a u matičnoj ordinaciji u Ludbregu upisano je ukupno 500-tinjak žena s ovog područja koje će sigurno gravitirati prema ovoj ambulanti pa će im se olakšati život i neće morati putovati – navela je dr. Štimac.

Pacijentice su jako zadovoljne. – Jedva sam to čekala, jer sam dosad na preglede išla u Varaždin. Sada mi je sve jednostavnije, a vjerujem da će otvaranje ove ordinacije motivirati žene s našeg područja da češće idu na ginekološke preglede – rekla je pacijentica Ružica Mičuda.

S njom se složila i Mara Malenica. – Svi smo željeli ginekološku ambulantu koja bi radila bar jednom tjedno da ne moramo putovati. Ovo je super, velika stvar za nas – rekla je Mara Malenica.

12.01.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content