Menu

S učenicima iz Ljutomera toplički učenici obilježili Dan Europe

Početkom ove školske godine toplički su osmaši odlaskom na terensku nastavu u Ljutomer obilježili, zajedno sa slovenskim učenicima, Europski dan jezika. Već tada dogovoren je ponovni susret 9.svibnja 2019. u Varaždisnkim Toplicama kako bi se obilježio Dan Europe.
Učiteljica njemačkog jezika Mara Malenica zaželjela je dobrodošlicu gostima iz OŠ Ivana Cankarja iz Ljutomera i predstavila plan rada, a potom je slijedilo izlaganje topličkih osmaša kojim su ljutomerskim učenicima predstavili svoju školu, grad Varaždinske Toplice i Republiku Hrvatsku. Nakon izlaganja učenici su bili podijeljeni u 3 skupine i za njih je bila organizirana radionica “Matematičko putovanje mojim gradom” koju su pripremili učiteljica matematike Nevenka Bareta i učitelj matematike Zlatko Čmigović. Rješavajući matematičke zadatke, učenici su upoznavali kulturno – povijesne znamenitosti Varaždinskih Toplica, a poslije su prošetali Toplicama uz stručno vodstvo predsjednice Turističke zajednice i pronalazili loklitete koje su označavali na karti tijekom radionice. Vidjeli su i ostale znamenitosti Toplica, a posjetili su i Zavičajni muzej Varaždinske Toplice kojim ih je provela ravnateljica muzeja. Prigodno, uz Dan Europe, ravnateljica muzeja pokazala im je mramorni reljef koji prikazuje Europu na biku, a jedan je od vrednijih nalaza s lokalita Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama.
Inače, toplička i ljutomerska osnovna škola zajedno sudjeluju u projektu Erasmus+, a voditeljica projekta u našoj školi je učiteljica njemačkog jezika Mara Malenica koja je i dogovorila ovo druženje. Svi sudionici složili su se kako su ovakvi susreti izvrsna prigoda za upoznavanje susjedne europske države, razmjenu iskustava i uspoređivanje različitih odgojno – obrazovnih sustava, stoga je dogovorena daljnja suradnja.

Tekst: Sanja Habek ( Novinarska skupina)
Fotografije: Igor Derdić, Sanja Habek

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
13.05.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content