Menu

Šahovska ekipa OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića plasirala se na državno natjecanje

Gradonačelnica Ratković: Ovo je velik uspjeh. Toplički uspješni osnovnoškolci daju nam nadu u bolje sutra!

Učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice ovih su dana ostvarili velik uspjeh. Njihova šahovska ekipa predvođena trenerom Željkom Matkunom osvojila je 1. mjesto u županiji i time se plasirala na državno prvenstvo.

Učenici Luka Lončarić, Vedran Ljubić, Petar Kanešić, Mislav Matkun i Petar Križanić su tako druga generacija dječaka iz topličke škole koja se plasirala na državno natjecanje, a na ovom uspjehu čestitala im je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

-Svaki uspjeh naših učenika je velik i značajan jer je to rezultat njihovog kontinuiranog rada, truda i odricanja. Svojim uspjesima promoviraju naš grad, ali i županiju i daju nam nadu u bolje sutra jer na njima svijet ostaje – poručila je gradonačelnica Ratković.

Ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Goranka Štefanić kazala je kako su jako ponosni na svoje učenike i zahvalila je vanjskom suradniku Željku Matkunu koji vodi šahovsku ekipu od samih početaka. Osim dječaka, naglasila je ravnateljica Štefanić, i djevojčice nižih razreda postigle su velik uspjeh osvojivši treće mjesto u županiji.

-U ovim izazovnim vremenima već je i sam plasman velik uspjeh, ponajviše zahvaljujući treneru Željku Matkunu koji stvarno živi šah i učenicima koji su kontinuirano trenirali, a njihovu kvalitetu pokazuje ovaj hvalevrijedan rezultat – zaključila je Štefanić.

Trener Matkun naglasio je kako su prvenstvo osvojili učenici koji su cijelo svoje osnovnoškolsko obrazovanje pohađali šahovsku grupu, a uspjeh je prije svega, iznimno važan za djecu i velik jer je ovo druga generacija dječaka iz te škole koja se plasirala na državno natjecanje.

Na državnom natjecanju sudjelovat će između 20 i 24 ekipa, a trener Matkun rekao je kako se nadaju da se završiti među prvih deset ekipa.

-Interes za šah uglavnom proizlazi iz obitelji jer se djeca vrlo rano susretnu sa šahovskim figurama, tako da je dovoljno poslati im motivacijski poziv za uključenje u grupu i uvijek se netko odazove. Vjerujem da će i ovaj uspjeh potaknuti mlade na uključenje jer rezultati opravdavaju članstvo – poručio je Matkun.

01.12.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content