Menu

Seminar „Fridolin i njegovi prijatelji“

U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama proteklog je tjedna održan dvodnevni međunarodni seminar iz njemačkog jezika „Fridolin i njegovi prijatelji“. Na seminaru su predstavljeni novi materijali za rad na interaktivnoj ploči s učenicima u nižim razredima osnovne škole.

U opuštenoj atmosferi učitelji su aktivno sudjelovali u radu i sakupljali nove ideje za izvođenje nastave na satovima njemačkog jezika. Učenici 3. razreda imali su ogledni sat njemačkog jezika isprobavajući i uvježbavajući nove materijale na interaktivnoj ploči. Na početku su bili znatiželjni i pomalo ustrašeni, ali radeći na ploči strah je ubrzo nestao te su se aktivno i veselo uključivali u rad, pjevali, navijali te tako puno novog naučili.

Uz učitelje iz Varaždinske županije sudjelovali su i učitelji iz Slovenije i Srbije koji su također zainteresirani za rad s interaktivnim materijalima koje su dobili na seminaru.

Organizator seminara je Boris Menrath, koordinator ureda ZfA (Zentralstelle für Auslandsschulwessen – Köln) za južnu Europu iz Beograda. Predavači su bili Alfred i Bertha Baar koji već dugo rade na projektu Fridolin i tako su iz vlastitog iskustva osmislili i razradili ovakav način rada.

Najvažniji zaključak seminara je važnost primjene takvoga načina rada u praksi kako bi se učenike što više motiviralo, animiralo i aktiviralo u radu u cilju lakšeg učenja i savladavanja nastavnih sadržaja, ističu iz topličke osnovne škole.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
18.10.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content