Menu

Snimanje filma u programu Erasmus + pod nazivom „The Magic of Water“ XV. gimnazija iz Zagreba

U subotu 29. 02. 2020. godine u Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice i u arheološkom parku Aquae Iasae  u Varaždinskim Toplicama boravila grupa učenika s profesoricom latinskog jezika Irom Čizić Potočnik u sklopu provedbe Erasmus + programa za srednje škole. Nositelj navedenog projekta je gimnazija Justus von Liebig iz Neusäβa Njemačka. U projektu sudjeluju profesori i učenici iz  Colegiul National Moise Nicoare iz Arada Rumunjska, škola Devenport High school for girls iz Plymoutha iz Velike Britanije i XV. gimnazija iz Zagreba.

S obzirom da profesori i učenici zagrebačke gimnazije već niz godina uspješno surađuju s Zavičajnim muzejom Varaždinske Toplice na raznim programima edukacije učenika u vezi antičke baštine i kulture u sklopu ovogodišnje provedbe programa Erasmus + tema istraživanja je bila usmjerena ne samo na bogatu topličku arheološku baštinu, već i na poseban i jedinstveni izvor termalne ljekovite vode koji je navedenoj grupi učenika iz Zagreba poslužio kao motiv istraživanja i izrade tematskog filma.

Svi uključeni učenici iz navedenih zemalja proučavat će u programu Erasmus + temu vode kroz nekoliko razina: „Voda kao osnovni element u prirodi“ i  „Voda kao put- trgovačke rute i Analiza vode“.

Jedan od ciljeva projekta koji navedeni provode je i posjet muzejima i lokalitetima /parkovima te otkrivanje uloge vode u prirodi.

Izrađene i prikupljene, te objedinjene prezentacije i programi biti će javno prezentirani svim predstavnicima Europske unije u Briselu u mjesecu listopadu ove godine.

1 — 2
2 — 2
02.03.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content