Menu

Specijalnoj bolnici bespovratnih 83 milijuna kuna za uspostavu Nacionalnog rehabilitacijskog centra

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u četvrtak, 13. lipnja, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih 83 milijuna kuna Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice za projekt izgradnje i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 107 milijuna kuna, a potpisivanje ugovora financiranog iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, novi je veliki uspjeh ravnateljstva topličke Specijalne bolnice na čelu s ravnateljem Denisom Kovačićem.

– Projekti su to od izuzetne važnosti za svoju lokalnu sredinu, ali i mnogo šire područje te su usmjereni na zajednički cilj, unapređenje kvalitete života građana Hrvatske. Provedbom projekta povećava se dostupnost i kvaliteta pružanja sveobuhvatne pomoći za pacijente s oštećenjima i bolestima kralježnične moždine, a kroz uspostavu modernog Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine. Projekt uključuje izgradnju novih prostora centra, opremanje novom terapijskom i dijagnostičkom opremom i namještajem te povećanje smještajnih kapaciteta – istaknula je ministrica Žalac.
Nakon višegodišnjih napora ravnateljstva bolnice i gradskih vlasti da se realizira ovaj projekt, ovo je najkonkretniji iskorak. Godine obećavanja konačno se pretvaraju u konkretne radove i izgradnju.
Zajedno s izgradnjom zdravstveno-rekreacijskog centra Bernarda Varaždinske Toplice konačno će napokon zablistati kako zaslužuju…

1 — 3
DCIM100MEDIADJI_0605.JPG
2 — 3
DCIM100MEDIADJI_0614.JPG
3 — 3
15.06.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content