Menu

ŠŠK „Mladost“ pobjednik Kupa Varaždinske županije u šahu

Od 4. veljače do 18. veljače 2017. odigran je Kup Varaždinske županije u šahu. Turnir je odigran u tri termina, u prostorijama Šahovskog društva „Varaždin“, u Lepoglavi, te u osnovnoj školi u Varaždinskim Toplicama. Nastupile su ekipe iz svih pet županijskih šahovskih klubova, a prvo mjesto  sa sve četiri ekipne pobjede osvojila je ekipa Mladosti za koju su nastupili Emerik Matkun, Željko Matkun, Josip Matkun, Domagoj Hostnjak, Andrija Potrebica i Luka Hereković. Posebno treba izdvojiti nastup Emerika Matkuna s tri pobjede iz isto toliko partija na prvoj ploči.

Ovim uspjehom nastavlja se rezultatska dominacija kluba Mladost u županiji. Seniori su se pobjedom u Kupu nadovezali na nedavne uspjehe kadeta u županijskim natjecanjima, s time da su za pojedine nastupe „posudili“ kadete Andriju i Luku, te juniora Domagoja.

Šahisti već u ožujku nastavljaju sa svojim aktivnostima kada počinju i seniorska i kadetska liga. Kadeti nastupaju s dvije ekipe u 2. B kadetskoj ligi – centar, a seniori u 3. hrvatskoj šahovskoj ligi centar – B sjever. Ekipa kadeta u ožujku nastupa i  na međužupanijskom ekipnom školskom natjecanju gdje će se pokušati plasirati na državno prvenstvo, a održati će se i četvrti turnir Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije, popularni „PUŽ“, 10. ožujka u Druškovcu.

01.03.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content