Menu

Sufinanciranje boravka djece u privatnim dječjim vrtićima

Grad Varaždinske Toplice će, i u ovom izvanrednom stanju izazvanome pandemijom COVID-19 nastaviti sa sufinanciranjem boravka djece s područja Grada Varaždinskih Toplica u privatnim dječjim vrtićima, i to tako da će se svako dijete koje bude boravilo u vrtiću u travnju, svibnju i lipnju isplatiti puni iznos sufinanciranja. Dodatno, za djecu čiji roditelji ne rade od kuće te je njihov posao neophodan, isplatit će se dodatno sufinanciranje ekonomske cijene u visini od 100,00 kuna mjesečno. Time se svakako nastoji i pružiti pomoć roditeljima koji i u ovim izvanrednim uvjetima i nadalje rade te nisu u mogućnosti osigurati nikakav drugi smještaj za svoje dijete. Svoj status roditelji će dokazati jednostavnom izjavom poslodavca o tome da su u radnom odnosu i da posao ne mogu organizirati od kuće.

Za djecu koja, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite, radi prevencije od širenja pandemije COVID-19, privremeno ne borave u vrtiću već su im roditelji organizirali ostanak kod kuće, isplatit će se iznos od 200,00 kuna sufinanciranja. Taj će iznos ustanove neposredno obračunati Gradu te će za isti iznos umanjiti naknadu za čuvanje mjesta u vrtiću.

Privatnim dječjim vrtićima predlaže se da pored ukupnog iznosa sufinanciranja za djecu koja pohađaju vrtiće, dodatne iznose od 100 kuna za djecu koja pohađaju vrtiće, odnosno iznos od 200,00 kuna za one koji vrtić ne pohađaju već plaćaju naknadu za čuvanje mjesta, obračunaju Gradu te da za iste iznose umanje račune koje ispostavljaju roditeljima.

 

Odluku gradonačelnice možete preuzeti OVDJE.

09.04.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content