Menu

Sveti Nikola pokucao na vrata topličke škole

S velikim su nestrpljenjem učenici topličke škole dočekali prosinac ne samo radi toga što se približava završetak 1.polugodoišta, već zbog toga što im svake godine 6.prosinca na vrata učionica pokuca sv.Nikola, zaštitnik djece i pomoraca.

Učenici su tako, uoči blagdana, na satovima Vjeronauka promišljali o tome jesu li bili dobri tijekom godine, jesu li marljivo učili i savjesno ispunjavali svoje zadatke, jesu li slušali roditelje i učitelje… Naime, svi već dobro znaju kako sveti Nikola darovima nagrađuje samo dobru djecu, a za ostale vodi sa sobom Krampusa koji nosi šibe i plaši djecu.

Iako učenici nisu ostavili svoje očišćene čizmice na školskim prozorima, sveti Nikola ih je ipak posjetio, ali sa sobom nije poveo Krampusa, već punu vreću darova te na taj način dokazao da su učenici naše škole od njega naučili kako se živi vjera i ljubav.

Uz pomoć učenika posjetio je svaki razred i dijelio učenicima darove, a nije zaboravio niti svoje imenjake kojima je čestitao imendan.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
07.12.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content