Menu

Svim redovnim studentima mjesečne stipendije u iznosu od 500 kuna

Po prvi puta Varaždinske Toplice dodijelile su stipendije svim redovnim studentima s područja Grada. U subotu 18. 3.  njih 57 potpisalo je stipendijske ugovore koji im jamče mjesečni iznos stipendije od 500 kuna. Za tu je svrhu u gradskom proračunu za ovu godinu osigurano 400 tisuća kuna.

– Cilj nam je potaknuti mlade na upisivanje studijskih programa, sa željom da po završetku studija ostanu živjeti u Varaždinskim Toplicama. Oni svojim idejama i stečenim znanjem mogu doprinijeti razvoju našega grada. Ovo je još jedna u nizu mjera kojima podižemo životni standard stanovnika. Varaždinske Toplice zaštićene su od teške industrije i predstavljaju zelenu oazu mira Varaždinske županije, a samim time i idealno mjesto za život mladih obitelji. Grad ima kompletnu infrastrukturu, školu, dječji vrtić, a zahvaljujući autocesti u velike centre poput Varaždina i Zagreba može se doći brzo i lako. Nikako ne treba zaboraviti da se zbog ulaganja u zdravstveni turizam nudi pregršt rekreativnih i sportskih sadržaja u slobodno vrijeme – istaknula je prilikom potpisivanja ugovora Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Nema sumnje kako će novi potez gradske vlasti dodatno motivirati mlade da se nakon srednjoškolskog obrazovanja upute na studij.

– Veselimo se tome. Na njima je samo da uče, a mi ćemo se pobrinuti za novac za stipendije bez obzira na broj redovnih studenata koji nam se prijave – poručila je gradonačelnica Ratković.

A da će mjesečna stipendija od 500 kuna itekako dobro doći, potvrdili su i sami studenti.

– Studiram na Sveučilištu „Sjever“ u Varaždinu, smjer „Multimedija, oblikovanje i primjena“. Meni će ova stipendija puno pomoći. Ovim mjesečnim iznosom mogu pokriti troškove prijevoza i prehrane u studentskom restoranu. Pohvalno je što su u Gradu ove godine odlučili svim studentima pomoći kroz stipendiranje – rekao je student Martin Horžić.

1 — 19
2 — 19
3 — 19
4 — 19
5 — 19
6 — 19
7 — 19
8 — 19
9 — 19
10 — 19
11 — 19
12 — 19
13 — 19
14 — 19
15 — 19
16 — 19
17 — 19
18 — 19
19 — 19
20.03.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content