Menu

Svoja kulinarska znanja u centru Varaždinskih Toplica prikazalo 6 udruga! Izabran je najbolji kotlić ovogodišnjeg Aquafesta

Nezaobilazna kulinarska manifestacija održana je u centru Varaždinskih Toplica povodom 15. izdanja Aquafesta, tradicionalne manifestacije koja se održava u najvećim i najstarijim toplicama u Hrvatskoj. Najprije su defileom centrom Grada prošetali rimski vojnici i nimfe, a nastavljeno je s onom najslasnijim dijelom – natjecanjem u kuhanju kotlića.

Prilika je to bila da udruge i mještani Grada Varaždinske Toplice, ali i susjednih, prijateljskih mjesta pokažu svoje kulinarsko znanje, a na ovogodišnjem izdanju kuhanja „Kotlića”, natjecatelji su imali zadatak skuhati kotlić od divljači.

Predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni ističe kako se natrag revitaliziralo kuhanje rimskog kotlića u Varaždinskim Toplicama, a svoje umijeće kuhanja pokazalo je 6 ekipa!

-Proglašavamo tri najbolja po okusu, vizualnom identitetu i kako su sljubili namirnice s ostalim sastojcima, ali prije svega fokus je na okusu koji donosi najveći broj bodova. Namirnice kojih nije bilo u Rimsko doba natjecatelji moraju izbjegavati, a koriste se začini koji su bili dostupni u ono vrijeme – naglasio je Crleni.

Lana Husnjak, direktorica Turističke zajednice grada Varaždinske Toplice također je bila jedna od članica žirija koji je birao najbolji kotlić.

-Žiri neće znati čiji kotlić isprobava, bit će u potpunosti nepristrano i pobijedit će svakako najbolji. Najboljima smo osigurali i tradicionalnu rimsku kuhaču – poručila je Husnjak.

Slijedeći zadane kriterije, najbolji „Kotlić” pripremila je Lovačka udruga Jelen Varaždinske Toplice, drugo mjesto osvojila je Udruga vinogradara i voćara sv. Martin Varaždinske Toplice, dok je udruga Biserna dolina Grešćevina osvojila treće mjesto.

Podsjetimo, Aquafest se nastavlja u nedjelju drugom utrkom Aqua Iasae Trail „Putevima rimskih legionara”.

 

1 — 11
2 — 11
3 — 11
4 — 11
5 — 11
6 — 11
7 — 11
8 — 11
9 — 11
10 — 11
11 — 11
03.06.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content