Menu

Tamburaši topličkog KUD-a osvojili 3. mjesto na državnom natjecanju u Dugom Selu

Kulturno-umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica sudjelovalo je 4. studenog na 25. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu. Toplički KUD-ovci natjecali su se u kategoriji koncertnih sastava, gdje su osvajanjem 3. mjesta ostvarili izniman rezultat.

– Našem je KUD-u bila posebna čast sudjelovati na tako važnoj manifestaciji budući da smo se natjecali po prvi puta. Jednako tako smo nastupili s najmlađim sastavom u konkurenciji i odmah osvojili 3. mjesto što naš uspjeh čini još većim. Rezultat s 25. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava najbolji je pokazatelj ispravnog pristupa našim mladim glazbenicima, ali i dokaz da radom i trudom možemo ostvariti velike ciljeve – ponosno je poručila Silvia Matkun, predsjednica KUD-a „Toplice“.

Susreti su održani u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu. Ukupno se predstavilo 350 najboljih hrvatskih tamburaša iz 18 orkestara i sastava izabranih na županijskim smotrama od strane selektora. Toplički KUD-ovci natjecali su se u kategoriji koncertnih sastava, a konkurenciju su im radili KUD „Zora“ Adamovac, KUD „Ježek“ Beretinec, KUD „Sv. Juraj“ Draganić, KUD „Belica“ Belica i Udruga „Prekodravski zvon“ Gola.

1 — 15
2 — 15
3 — 15
4 — 15
5 — 15
6 — 15
7 — 15
8 — 15
9 — 15
10 — 15
11 — 15
12 — 15
13 — 15
14 — 15
15 — 15
06.11.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content