Menu

Terenska nastava trećih razreda topličke škole i PŠ Petkovec po Varaždisnkoj županiji

Učenici trećih razreda topličke i PŠ Petkovec sa svojim su razrednicama na terenskoj nastavi upoznavali Varaždinsku županiju. Autobusom su iz Varaždisnkih Toplica krenuli prema Ludbregu.  Posjetili su i razgledali centar svijeta, Svetište Predragocjene Krvi Kristove i ostale znamenitosti Ludbrega, a zatim su krenuli prema Varaždinu. U Varaždinu su otišli na izložbu Ivan Kukuljević Sakcinski – začetnik hrvatskog identiteta kako bi upoznali značaj Ivana Kukuljevića koji je bio učenik topličke škole.

Nakon izložbe uputili su se prema OPG – u Marije Cafuk u Domitrovcu. Oni su čuvari sjemena varaždisnkog zelja, a osim domaćice u polje je s njima išla i članica Savjetodavne službe Varaždin. Učenici su vidjeli i čuli kako se iz sjemena zelja dobije sadnica koja raste do glavice kupusa koja opet daje sjeme, a pokazano im je i veliko skladište krumpira.

Zadnja destinacija terenske nastave bio je Trakošćan gdje su posjetili zaštićenu povijesnu cjelinu koja se sastoji od dvorca, perivoja i park šume s jezerom.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
19.06.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content