Menu

Toplička škola ima županijske prvake iz njemačkoga jezika, hrvatskoga jezika i robotike

Ove su godine učenici naše škole pokazali izuzetnu kvalitetu i znanje u svim predmetima, a osobito smo ponosni na čak tri prva mjesta na županijskim natjecanjima.

Jura Dolenec, učenik 8.a razreda najbolji je bio na županijskom Natjecanju iz njemačkoga jezika. Juri i njegovoj mentorici Mariji Filipović želimo puno uspjeha na državnom Natjecanju koje će se održati u Požegi od 10. do 12. travnja.

Iva Plišo, također učenica 8.a, osvojila je prvo mjesto na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika. Uz Ivu na natjecanju je sudjelovao i Marko Majcen iz 8.b razreda te osvojio odlično drugo mjesto. Mentorica učenika jest Sanja Habek, učiteljica Hrvatskoga jezika. Iva je ove godine polazila i Centar izvrsnosti za hrvatski jezik čiji je rad završen 23.3. izletom u Zagreb. Nadamo se da će Iva ove godine biti pozvana na državno Natjecanje.

Petar Kukec, učenik 8.b razreda, osvojio je prvo mjesto u županiji na Natjecanju iz robotike te osigurao plasman na državno Natjecanje.
Petrov mentor za robotiku je Ivica Kolarić (Centar izvrsnosti), a u školi mu je učitelj Tehničke kulture Stanko Medvedec.
Petar je sudjelovao na „Robocupu 2024.“ u Slovačkoj u kategoriji CoSpace i sa svojim timom (Gabrijel Kraljić i Filip Smuđ) zauzeo 3. mjesto.
Bio je i na županijskom Natjecanju iz engleskog jezika na kojem je osvojio 8. mjesto (mentorica Ksenija Šimunović), na Natjecanju iz fizike 21. mjesto (mentorica Katarina Barat). Bio je pozvan i na Županijsko natjecanje iz Kemije (mentorica Ana Vuković), ali zbog natjecanja iz robotike u Slovačkoj nije mogao prisustvovati.

Pri samom vrhu na županijskim natjecanjima bili su Hrvoje Dušak (8.b) koji je osvojio 3. mjesto na županijskom Natjecanju iz engleskoga jezika (mentorica Ksenija Šimunović) i Ana Kuček (6.a) koja je osvojila 3. mjesto na županijskom Natjecanju iz matematike (mentorica Tihana Denac). Ana je polaznica Centra izvrsnosti za matematiku. Fran Denžić (8.a) osvojio je 4. mjesto na Natjecanju iz Povijesti (mentor Drago Ilić).

I ostali su učenici na županijskim natjecanjima uspješno predstavljali našu školu.
Na županijskome Natjecanju iz matematike odlično 8. mjesto dijele Laura Medvedec (5.a) i Nikola Hlebec (5.a), mentor Zlatko Čmigović dok je
Sven Božić (6.a) osvojio 12. mjesto (mentorica Tihana Denac).
Martin Kukec (4.a) osvojio je 17. mjesto (mentorica Mirjana Bartolić), a Lovro Krainc ( 4.b) osvojio je 20. mjesto (mentorica Jelica Bendelja). Martin i Lovro bili su i na natjecanju iz robotike u Slovačkoj, a natjecali su se u kategoriji Rescue Line.
Na županijskom Natjecanju iz kemije sudjelovala je Mia Jurša (7.a) i osvojila je 15. mjesto (mentorica Ana Vuković). Mia je sudjelovala i na Natjecanju iz robotike te zauzela 14. mjesto. Mia je polaznica Centra izvrsnosti za robotiku, a mentor joj je Ivica Kolarić dok joj je u školi učitelj Tehničke kulture Stanko Medvedec.

Na županijskom Natjecanju iz geografije sudjelovao je Nikola Hlebec (5.a) i osvojio 11. mjesto (mentor Igor Derdić).

Toplički su učenici sudjelovali i na online kviz natjecanju „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ te osvojili 9.mjesto u Hrvatskoj. Školsku ekipu predstavljali su učenici 8. a razreda Fran Denžić, Matej Hokman i Matej Ratković. Njihove zamjene bili su Marko Nofta, Jura Dolenec i Magdalena Gotić. Mentor tima naše škole bio je učitelj Drago Ilić.

Svim učenicima čestitamo na postignutim rezultatima, a pozvanima na državna natjecanja želimo puno uspjeha.

Tekst i fotografija: Novinarska skupina

 

26.03.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content