Menu

Toplička škola obilježila Dan sigurnijeg interneta

Svake godine drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske komisije organizira Dan sigurnijeg interneta s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta bila je „Zajedno za bolji Internet“.
Toplički učenici i ove su godine u obilježavanju ovog važnog datuma sudjelovali različitim aktivnostima u sklopu nastavnog predmeta Informatike. Učenici viših razreda pod mentorstvom učiteljice Martine Kuček obilježili su Dan sigurnijeg interneta istraživačkim radom. Učenici su dobili nekoliko tema vezanih uz opasnosti na internetu te odgovorno i sigurno korištenje interneta koje su trebali istražiti, kritički analizirati i sažeti putem računalnog oblaka, a potom prezentirati ostalim učenicima u razredu.
Učenici nižih razreda izrađivali su digitalne plakate s edukativnim porukama, kreativnim ilustracijama potencijalno opasnih situacija s kojima se njihovi vršnjaci mogu susresti na internetu i savjetima za sigurnije korištenje interneta, a neki učenici odlučili su sudjelovati u nagradnom kvizu u kojem su pokazali poznavanje sadržaja o sigurnijem korištenju interneta. Aktivnosti s učenicima nižih razreda provela je učiteljica Informatike Martina Kos-Grabar.
Putem konferencijskog alata za sve zainteresirane osobe održano je i javno predavanje pod nazivom „Sigurnost na internetu – zajedno za bolji Internet“. Javni događaj pripremila je i organizirala učiteljica savjetnica Jasminka Belščak iz OŠ Petrijanec u suradnji sa sustručnjacima iz područja edukacije nastavnog predmeta Informatike.
Prezentirane su bile sljedeće teme:
1. Što je Dan sigurnijeg interneta (J. Belščak)
2. Rezultati istraživanja o sigurnom korištenju društvenih mreža kod učenika viših razreda osnovne škole (T. Ređep, I. OŠ Varaždin)
3. Ovisnost o videoigrama i internetu (V. Hosnjak, OŠ Petrijanec)
4. Opasni izazovi na društvenim mrežama (M. Jonjić, OŠ Petrijanec)
5. eTwinning – sigurno okruženje za učenike (J. Belščak, OŠ Petrijanec)
6. Projekt o klikolovkama (M. Kos-Grabar, OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice)

Sudjelujući u različitim aktivnostima i rješavajući različite zadatke, učenici su pokazali iznimnu zainteresiranost za pitanja sigurnosti na internetu te su osvijestili činjenicu koliko internet može biti opasan i zašto je važno znati odgovorno se njime koristiti.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
21.02.2022
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content