Menu

Toplička škola privela kraju još jedan eTwinning projekt

Učenici 4.a  i 4. b razreda topličke škole od travnja do lipnja  sudjelovali su u još jednom eTwinning projektu. Riječ je o projektu Visit my country online čiji je primarni cilj bio stvoriti virtualni posjet zemljama koje su partneri na projektu. Ostali ciljevi obuhvaćali su usavršavanje stranog jezika i razvijanje komunikacijskih kompetencija na engleskom jeziku, razvijanje ICT vještina, sigurno i odgovorno korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije za pristup, prikupljanje, obradu i analizu informacija, poticanje na uvažavanje interkulturalnih različitosti, poznavanje svojih prava, ali i uvažavanje prava drugih, razvijanje odgovornosti i empatije prema ostalim sudionicima, ali i općenito, poticanje na kritičko promišljanje o pitanjima iz svakodnevnog života – društvenim, etičkim, ekološkim i  kulturnim, povezivanje spoznaja iz nastavnoga predmeta Priroda i društvo s drugim nastavnim predmetima, međupredmetnim temama i područjima kurikuluma te razvijanje inovativnosti, kreativnosti  i otvorenosti za nove ideje.

U projektu su sudjelovale  škole iz Poljske, koja je ujedno i nositelj projekta,  Turske i Gruzije.

Radni postupak sastojao se od šireg spektra aktivnosti. Prva dva tjedna bila su usmjerena na aktivnosti upoznavanja,  opisivanja grada, škole, kulturnih obilježja mjesta i zemlje iz kojeg pojedina škola dolazi. Sljedeća dva tjedna učenici su dobili vlastite profile na Twinspace-u putem kojih su komunicirali s učenicima iz ostalih škola. U posljednjim tjednima projekta učenici su izrađivali interaktivne multimedijalne sadržaje u kojima su na edukativan i kreativan način približili kulturne i geografske raznolikosti zemlje iz koje dolaze.

Projekt je uz potporu ravnateljice škole Goranke Štefanić provela učiteljica Informatike Martina Kos-Grabar.

S radošću najavljujemo nove eTwinning suradnje, virtualna druženja i vlastite projekte.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
17.06.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content