Menu

Toplička učenica Lorena Ratković osvojila drugo mjesto na 10. Međunarodnom festivalu “Djeca pjevaju”

U studiju VTV Televizije u petak, 25. ožujka 2022. održano je snimanje 10. Međunarodnog festivala “Djeca pjevaju“ – Varaždin 2022., a topličku školu uspješno je predstavila Lorena Ratković, učenica 6.b razreda.

Lorena Ratković je s pjesmom pod nazivom „Jedva čekam da odrastem“ osvojila drugo mjesto na što je posebno ponosna njezina učiteljica Glazbene kulture Stella Cimerman koja ju je predložila i prijavila za snimanje autorske pjesme. Uz klavir koji Lorena uči svirati u Glazbenoj školi “Novi Marof”, sada će zasvirati i gitaru koju je dobila na dar osvojivši 2. mjesto.

Svako je dijete pjevalo novu autorsku pjesmu koja je odabrana, uvježbana i snimljena u tonskom studiju Tin u Varaždinu uz dogovor s roditeljem i djetetom.

Na ovogodišnjem su Festivalu izvedene 22 nove autorske pjesama koje su pjevali talentirani učenici iz sjeverozapadnog dijela Hrvatske i Slovenije.

Glavni pokrovitelji Festivala bili su Grad Varaždin i Varaždinska županija, a jedan od mnogobrojnih pokrovitelja bio je i Grad Varaždinske Toplice.

Budući da je Festival natjecateljskog karaktera, najuspješnije izvođače odabrao je stručni žiri. Predsjednik Udruge „Festival“, koja je ujedno i organizator Festivala, Nenad Kumrić na kraju je čestitao svim sudionicima. Također, sva su djeca dobila nagrade za sudjelovanje, CD sa svim pjesmama koje su izvedene i puhački piano.

Čestitamo talentiranoj Loreni i želimo joj još mnogo glazbenih uspjeha!

Snimka 10. Međunarodnog festivala “Djeca pjevaju”  –  Varaždin 2022. premijerno se emitirala u nedjelju 03. travnja 2022. u 20:00 sati u programu VTV Televizije.

Reprizu snimke 10. Međunarodnog festivala “Djeca pjevaju”  – Varaždin 2022. možete pogledati u petak 08. travnja 2022. u 11:00 sati prijepodne  u programu VTV Televizije nakon emisije Vekerica.

Tekst: Sanja Habek

1 — 2
2 — 2
04.04.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content