Menu

Toplička Udruga HVIDR-a pokrenula projekt rekreativnog plivanja za hrvatske branitelje

Da se brinu o svojim braniteljima još je jednom pokazala Udruga HVIDR-a Varaždinske Toplice, koja je protekle godine pokrenula hvalevrijedan projekt za svoje članove. Naime, sredinom protekle godine krenuo je projekt rekreativnog plivanja za hrvatske branitelje, članove HVIDR-a i UDVDR-a Varaždinske Toplice.

Kako je istaknuo predsjednik UHVIDR-a Varaždinske Toplice, Branko Crljenica, hrvatski branitelji ranjiva su skupina koja je, zbog stresnih situacija sa kojima se suočavala za vrijeme Domovinskog rata, sklona raznim oboljenjima.

– Plivanje je rekreativna aktivnost koja veoma pozitivno utječe na zdravlje i psihofizičku spremnost. To je aktivnost koja se od medicinskih stručnjaka vrlo često preporuča za poboljšanje oporavka, kao i za jačanje organizma, pogotovo kad su u pitanju ozljede i bolesti lokomotornog sustava, a posebno kralježnice. Zbog toga je Udruga HVIDR-a pokrenula projekt rekreativnog plivanja, kako bi potaknuli hrvatske branitelje na ovu pozitivnu i zdravu aktivnost, radi poboljšanja zdravlja i kvalitete života – rekao je Crljenica.

Plivanje se odvija na bazenima Hotela Minerva i to dva puta tjedno, dok im je trener plivanja ujedno i član HVIDR-a.

– Za plivanje se prijavilo 20-tak hrvatskih branitelja sa područja grada. Korisnici su povratnim informacijama dali do znanja da su veoma zadovoljni projektom, i da se bolje osjećaju otkad su započeli sa plivanjem – rekao je Crljenica te ujedno zahvalio Gradu Varaždinske Toplice na potpori, kao i djelatnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, te je ujedno zahvalio i Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je prepoznalo vrijednost projekta i uvrstilo ga u svoj sustav potpora.

Zadovoljstvo projektom istaknula je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

– Drago mi je da je Udruga pokrenula ovaj projekt koji je od iznimne važnosti za naše branitelje. Grad potpomaže rad Udruge, kao i svih ostalih udruga na području grada. Branitelji, kao i ostale naše udruge, svojim programima i projektima doprinose većoj kvaliteti života naših sugrađana, i čine život u našem gradu boljim i kvalitetnijim. Ovo je jedan od projekata koji će zasigurno pomoći, i već je pomogao, našim braniteljima – poručila je gradonačelnica Ratković.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
30.01.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content