Menu

Topličke učenice predstavile svoje radove na 42. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Mali kaj”

U subotu, 29. listopada 2022. u dvorani “Kraluš” Pučkog otvorenog učilišta u Svetom Ivanu Zelini održala se 42. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić”. “Mali kaj” je već tradicionalna književna manifesticija koja učenike i učenice osnovnih škola potiče na pjesničko stvaralaštvo na kajkavskom narječju.

Na natječaj 42. Smotre prijavile su se 62 škole s cijelog kajkavskog govornog područja, 298 učenika i učenica, 98 voditeljica i voditelja te 345 radova.

Našu školu predstavljala je učenica 5.a razreda Dora Dugački i mentorica Mirna Veraja. Dorina pjesma “Ftiček” odabrana je za objavu u zbirci smotre. Svake se godine posebno nagrađuje i trud malih likovnih umjetnika, učenika koji svojom kreativnošću obogaćuju pjesničku zbirku.

U zbirci je objavljen i likovni rad naše učenice Dore Dugački pod istom nazivom “Ftiček”. U likovnom stvaranju je Dori i mentorici Mirni Veraja pomogla učiteljica likovne kulture Viktorija Balog – Mikac. Još su dva likovna rada naših učenica bila izložena u predvorju dvorane i to učenica Franke Gluhak i Bele Kontrec iz 3.a razreda. Mentorica im je bila učiteljica iz produženog boravka Nikolina Posavec.

Na pozornici se sa svojim pjesmama predstavilo 26 učenika, a u zbirci smotre je objavljeno ukupno 86 radova. Program je vodio Adam Končić koji je svojim humorom pomagao mladim poetama u nastupu.

Tekst: Mirna Veraja

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
07.11.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content