Menu

Toplički osmaši posjetili Vukovar i osvojili 1.mjesto na kvizu znanja

U sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ osmaši topličke škole bili su 28. i 29. svibnja na terenskoj nastavi u Vukovaru.

Prvi su dan učenici posjetili Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz te su razgledali postav MCDR Vukovar, a slušali su i predavanja Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Slobodno vrijeme učenici su iskoristili za posjet Vukovarskom vodotornju i za razgled središta grada.

Drugi su dan posjetili memorijalne lokacije u Vukovaru i izvan Vukovara u pratnji vodiča koji je školi darovao vrijednu knjigu.

Posjet je završio Školom mira i kvizom znanja za učenike pet škola na kojem su učenici naše škole osvojili 1. mjesto. Predstavnici škole Fran Denžić i Matej Hokman pokazali su zavidno znanje o svemu što su naučili tijekom posjeta.

Ponosni i puni dojmova vratili su se kućama s najvažnijom porukom, a to je da mir nema alternativu i cijenu te da je mir najveća vrijednost koju imamo.

Posebno su ponosni bili i učitelji u pratnji Zlatko Čmigović, Stella Cimerman i Sanja Habek jer su učenici pokazali suosjećanje te se uzorno ponašali  što i priliči mjestima posebnog pijeteta.

 

Tekst: Sanja Habek

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
31.05.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content