Menu

Toplički tamburaši u premijernom nastupu na međunarodnom festivalu u Osijeku dohvatili brončanu nagradu

Tamburaška sekcija Kulturno umjetničkog društva „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica sudjelovala je po prvi puta na 42. međunarodnom festivalu tamburaške glazbe u Osijeku. Toplički tamburaši predstavili su se u sjajnom svijetlu te su s ostvarenih 78 bodova osvojili brončanu nagradu.

Riječ je o vrlo cijenjenom međunarodnom festivalu koji je trajao od 31. svibnja do 2. lipnja, a 24 tamburaška sastava svoje je izvedbe prezentiralo u četiri slavonska grada, Osijeku, Našicama, Đakovu i Vukovaru.

Toplički tamburaši su nastupili u Našicama u Glazbenoj školi Dora Pejačević. Predstavili su se skladbama „Pod Sljemenom“ Roka Šimunacija, „Tambure i ružmarini“ Nikice Kalogjere i praizvedbom skladbe „Ples pod maskama“ Jurice Hrenića. Izvedbu skladbe „Tambure i ružmarini“ svojim je prekrasnim glasom uljepšala solistica Maria Horvatić, uspješna učenica srednje Glazbene škole Varaždin. Orkestrom je dirigirao Josip Levatić.

– Riječ je o iznimnom uspjehu za KUD „Toplice“ i cijeli toplički kraj – zadovoljno su poručili toplički tamburaši.

04.06.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content