Menu

Toplički učenici istraživali planinarsku šetnicu do Tonimira

U petak, 10. svibnja 2024. učenici, polaznici izvannastavnih aktivnosti Mali planinari, Zabavna matematika i Matematičke mozgalice  posjetili su brdo Tonimir,  najviši vrh Varaždinskih Toplica.

Ugodnom šetnjom kroz grad i park učenici su ponovili znanja o relativnoj i apsolutnoj nadmorskoj visini, s pomoću kompasa snalazili su se u prostoru te određivali azimut nastavka putovanja. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždinskih Toplica izrađeno je šest informativnih stupića s QR kodovima. Očitavanjem kodova turisti koji posjete Varaždinske Toplice, moći će saznati informacije o bogatoj povijesti Varaždinskih Toplica, utjecaju i djelovanju Antuna Kukuljevića i Ivana Kukuljevića Sakcinskog  na topličkom području te dobiti upute za daljnji uspon do Tonimira.

Dolaskom na vrh Tonimir gospodin Milan Turkalj, kvalificirani planinarski vodič HPD-a MIV Varaždin, održao  je edukativno predavanje i radionicu orijentacije u prirodi te snalaženje s pomoću geografskih karti lokalnih gorja. U pohodu na Tonimir priključile su nam se članice HPD-a Tonimir iz Varaždinskih Toplica.

U realizaciji terenske nastave sudjelovale su učiteljice Tihana Denac, Jelica Korotaj i Martina Kos-Grabar te učitelj Zlatko Čmigović.

Ovom terenskom nastavom učenici su saznali puno informacija o obitelji Antuna Kukuljevića i Ivana Kukuljevića Sakcinskog, nadogradili su postojeća znanja, a samim time spoznali tradicijske vrijednosti utkane u Varaždinske Toplice i okolicu.

 

Tekst: Zlatko Čmigović i Martina Kos-Grabar

 

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
15.05.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content