Menu

Toplički učenici molili zajedno s miljun djece za jedinstvo i mir te obilježili Dan kravate

Toplička škola nastoji obilježiti sve nadnevke važne za Hrvate i hrvatsku povijest te pridružiti se svim manifestacijama ili inicijativima odgojnog ili obrazovnog karaktera. Tako smo se 18. listopada priključili molitvenoj inicijativi koju organizira Međunarodno katoličko djelo Papinskog prava „Crkva u potrebi“, a uz to smo obilježili važan nadnevak za povijest Hrvata – Dan kravate.

Točno u 9h svi su se učenici s učiteljima okupili u predvorju škole i pod vodstvom vjeroučiteljice sestre Božene Kontent molili krunicu. Na taj se način OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice, već drugu godinu zaredom, uključuje u inicijativu „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“. U to isto vrijeme mole djeca diljem Hrvatske i svijeta  za mir i jedinstvo.

Osim molitve, učenici su isti dan obilježili i Dan kravate. Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga se, 18. listopada, svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate.

Već tradicionalno, učenici toga dana nose kravate, a na satovima Likovne kulture izrađuju kravate te se najljepši radovi izlažu u predvorju škole .

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
23.10.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content