Menu

Toplički učenici obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara učenici, učitelji i ostali zaposlenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama započeli su u holu škole minutom šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile i na taj način iskazali počast i poštovanje žrtvama.

Učitelj povijesti i geografije Drago Ilić u prigodnom je govoru naglasio kako na Vukovar treba misliti i ostalih dana u godini, a ne samo 18. studenog. Istaknuo je kako i danas, 25 godina poslije pada grada heroja, slike grada koje se izmjenjuju pred našim očima su jednako bolne i jezive.

Svečani program nastavio se krasnoslovom domoljubnih pjesama koje su izveli učenici Dramske skupine pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika Ane Lodete.

Toplička je škola ove godine ugostila i hrvatskog branitelja Juricu Šarea koji je održao zanimljivo predavanje o Vukovaru, okupaciji tog grada, a objasnio je i zašto je baš Vukovar najvažniji simbol otpora srpskoj agresiji u Domovinskom ratu. Svojim je svjedočanstvom o proživljenim strahotama rata u Škabrnji dirnuo sve nazočne. Nakon završetka izlaganja učenici su imali puno pitanja za branitelja, a na kraju su ga nagradili gromoglasnim pljeskom.

Također, u holu topličke škole je u četvrtak je održana radionica izrade licitarskih srca. Radionicu je organiziralo Društvo Naša djeca iz Varaždinskih Toplica, a pozvani su bili svi učenici koji će sudjelovati na Kajkavijadi, koja će 26. i 27. studenog biti održana u Varaždinskim Toplicama.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
19.11.2016
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content