Menu

Tradicija se nastavlja: Podizanjem klopotca toplička Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin simbolično označava početak priprema za berbu grožđa

Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice ove će subote nastaviti tradiciju. Naime, s početkom u 17 sati, toplička udruga podići će klopotec i tako simbolički obilježiti početak priprema za berbu grožđa.

 

Ove godine klopotec, čija je osnovna funkcija rastjerivati ptice koje se vole počastiti sočnim bobicama, podići će se na brdu Višograd s kojeg se proteže prekrasan pogled na topličko i kalničko brdo.

 

S obzirom da se Grad Varaždinske Toplice ponosi svojom dugom tradicijom čiji je dio i klopotec, podršku vinogradarima svake godine daje i gradonačelnica Dragica Ratković koja ističe odličnu suradnju s Udrugom.

 

– Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin jedna je od aktivnijih udruga na topličkom području, a o njihovom uspješnom radu i kvalitetnim vinima najbolje govore brojni uspjesi na izložbama i činjenica da smo zahvaljujući njima i ove godine bili domaćin Zlatne kapljice 2022. koja je imala međunarodni karakter. Osim što čuvaju tradiciju, odlično promoviraju Varaždinske Toplice kao kraj bogat kvalitetnim vinima što nas na turističkoj karti Hrvatske pozicionira kao poželjnu eno-gastro destinaciju – rekla je Ratković.

 

Budući da zabave neće nedostajati, Grad Varaždinske Toplice, gradska Turistička zajednica i Udruga Sveti Martin pozivaju sve na veselo druženje. Osim dobre glazbe za koju će se pobrinuti Kanta bend, vrijedni članovi Udruge za sve posjetitelje pripremaju roštilj, odojka i brojne slastice, kao i nezaobilazni dio svakog druženja u vinogradu – dobru i kvalitetnu kapljicu lokalnih topličkih vina.

 

26.07.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content