Menu

Tradicionalni Božićni šahovski turnir

26.12.2017. godine u Osnovnoj školi „A. i I. Kukuljevića“ u Varaždinskim Toplicama održan je 12. po redu Tradicionalni Božićni šahovski turnir koji se ove godine po prvi puta bodovao za međunarodnu brzopoteznu rejting listu.

Prije samog početka turnira gradonačelnica Varaždinskih Toplica, gospođa Dragica Ratković, uručila je predsjedniku kluba ŠŠK Mladost iz V. Toplica, gospodinu Željku Matkunu, vrijednu šahovsku garnituru s metalnim figurama.

Na samom turniru sudjelovalo je 45 igračica i igrača, od toga ih je petero došlo iz susjedne Slovenije. Šahovski klub Mladost imao je 12 predstavnika, a među njima je bilo 8 kadeta te jedan junior. Turnir je protekao u fer igri, a uvjerljivo najbolji, sa svih 9 pobjeda iz 9 partija, bio je Goran Šegović iz ŠD Međimurje, Čakovec, kojemu je ovo četvrta pobjeda na ovom turniru. Drugi je bio Zdravko Forštnarić iz ŠK Gardinovec, Belica, a treći Ivan Vujec iz ŠD Varaždin.

Osim za prva tri mjesta medalje su se dijelile i po kategorijama. Medalju za najboljeg igrača iznad 70 godina dobio je Ivan Fodor iz ŠK Goran, Lopatinec-Okrugli Vrh, najbolji je u kategoriji iznad 60 godina bio Josip Kerman iz ŠK Goran, Lopatinec-Okrugli Vrh, najbolja žena Vera Ister iz ŠD Varaždin, a najbolja žena iznad 60 godina Đurđa Španić, također iz ŠD Varaždin. Kod kadeta nagrade su osvojili: Anej Bizjak iz ŠK Brežice u kategoriji do 12 godina, koji je ujedno bio i najugodnije iznenađenje turnira s ukupno osvojenim 8. mjestom na turniru te Matija Njegač iz ŠD Varaždin u kategoriji do 18 godina.

Prijelazni pehar za najboljeg igrača iz Varaždinskih Toplica osvojio je Željko Matkun, a medalje su osvojili i Filip Križanić kao najbolji igrač iz V. Toplica do 18 godina, Mislav Matkun kao najbolji igrač iz V. Toplica do 12 godina te Tina Šebrek kao najbolja djevojčica iz V. Toplica.

ŠŠK Mladost, s velikim entuzijastom Željkom Matkunom na čelu, se ponovo pokazao kao odličan domaćin šahovskog turnira uz, kao i mnogo puta dosad, besprijekornu organizaciju prepoznatu diljem Lijepe naše. Na svakom turniru organiziranom od strane ŠŠK Mladost pažnja se posvećuje i najsitnijim detaljima. Tako je sudionicima osigurana okrijepa u vidu sokova, kave, klipića i pogačica, a svaki od sudionika na kraju je na poklon dobio kalendar šahovskog kluba vrlo modernog dizajna.

Klub već više godina ulaže u stasanje nove generacije šahista iz V. Toplica koji zadnjih godina bilježe odlične rezultate. Osim toga, klub ulaže i u modernizaciju i popularizaciju samih natjecanja pa su tako na ovom turniru partije na prve četiri ploče prenošene uživo na panou u holu škole. Rezultati natjecanja objavljuju se uživo na internetskoj stranici chess-results.com, a detaljniji izvještaji odmah po završetku natjecanja na stranici kluba sah-mladost.hr.

Sljedeće godine, poznavajući Željka Matkuna, imat ćemo još bolji i mnogobrojniji Božićni turnir.

1 — 9
2 — 9
3 — 9
4 — 9
5 — 9
6 — 9
7 — 9
8 — 9
9 — 9
29.12.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content