Menu

Treća nagrada za Ivu Plišo na Dragoj domačoj rieči 2021.

Iva Plišo, učenica 6.a razreda, sa svojom je mentoricom Sanjom Habek sudjelovala na završnoj priredbi 41. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč 2021. koja se održala u petak, 5.studenoga 2021. u Ivancu.

Iva je za svoje haiku pjesme na kajkavskome narječju nagrađena trećom nagradom, a pjesme su objavljene u Zborniku. Svoje je pjesme Iva uspješno predstavila publici na svečanoj priredbi u Kinodvorani u Ivancu. Osim Ive, na natječaju je sudjelovao i Andrej Detelj (6.a) čija je pjesma Šunder također objavljena u Zborniku.

Na ovogodišnji natječaj odazvalo se 114 autora (dječjih i odraslih) s ukupno 204 rada. Sudjelovalo je ukupno 13 škola s 96 pjesama malih autora, a povjerenstvo je za Zbornik izabralo 23 dječja rada.

Već tradicionalno toplički učenici sa svojim mentorima sudjeluju na kajkavskim natječajima te tako njeguju izvorni zavičajni govor i narječje.

Čestitamo Ivi i Andreju te njihovoj mentorici Sanji.

Tekst: Novinarska skupina

1 — 2
2 — 2
08.11.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content