Menu

U akciji „Solidarnost na djelu“ prikupljeno 2,2 tone pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof početkom studenog 2020. uspješno je završilo s provedbom 48. akcije „Solidarnost na djelu 2020.“

U akciji je prikupljeno 2,2 tone materijalne pomoći ( hrana i higijena) procijenjene vrijednosti 35.928,00 kuna dok je putem žiro računa akcije uplaćeno 1.393,60 kune novčanih donacija.

Ovogodišnja akcija provodila se u neizvjesnim okolnostima epidemije koronavirusa, a cilj nam je bio prikupiti potrebnu pomoć za potrebite, održati tradiciju i kontinuitet najstarije humanitarne akcije u Republici Hrvatskoj uz poštivanje epidemioloških mjera i smanjenje rizika od zaraze za sudionike.

Akcija se provodila na području 6 jedinica lokalne samouprave s područja djelovanja GDCK Novi , obuhvatila je 91 sabirnih mjesta i 111 vrijednih volontera , djelatnika i učenika iz 6 dječjih vrtića, 8 osnovnih škola i Srednje škole Novi Marof.

Prikupljena materijalna i novčana dobra GDCK Novi Marof upotrijebit će za pripremu paketa pomoći koje će u Tjednu solidarnosti od 8. do 15. prosinca i dane uoči Božića primiti osobe u socijalnoj potrebi s područja našeg djelovanja ( Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Breznički Hum, Bisag, Visoko).

Hvala svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije Solidarnost na djelu 2020. posebno djelatnicima, učenicima, ravnateljima i ravnateljicama koji su i u ovim izazovnim vremenima pokazali veliko srce i solidarnost za one kojima je pomoć potrebna.

27.11.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content