Menu

U petak, 25. listopada i Varaždinske Toplice se pridružuju inicijativi kolektivne sadnje drveća

Građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ odvija se na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini, a pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine te dati svoj doprinos u borbi protiv klimatskih promjena.

Grad Varaždinske Toplice se uključio u građansku inicijativu „Dani kolektivne sadnja drveća“ koja se održava 25., 26. i 27. listopada. U Varaždinskim Toplicama drveća će se saditi u Ulici kralja Tomislava te kod dječjih igrališta u Vrbicama, kao i kod Trga Antuna Mihanovića u petak, 25. listopada, s početkom u 10 sati. Akciji sadnje pridružuju se Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica, Zavičajni muzej Varaždinske Toplice, KUD Toplice, DVD Toplice, Udruga Put prirode te svi zainteresirani građani.

Također, u sklopu ove inicijative sadnji se pridružuju udruge i ustanove s područja Grada koje će zasaditi drveća u svojem okruženju. Hvalevrijednoj inicijativi su se odzvale Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Dječji vrtić Tratinčica, DVD Varaždinske Toplice, DVD Tuhovec, Udruga Biserna dolina i mjesni odbori Grešćevina i Retkovec-Svibovečki, Osnovna škola Svibovec i Udruga Svibovečki zvon.

– Pozivaju se svi građani da se priključe akciju sadnje jer svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se. Zasadi drvo, ne budi panj! – poručuju organizatori.

23.10.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content