Menu

U topličkoj školi predstavnice „Školske knjige“ dodijelile četvrtašima i učiteljicama nagradu za slovaricu kojom su predstavili svoj kraj

Izdavačka kuća “Školska knjiga” od 2017.godine organizira natječaj “Slovarica mojega kraja”. Ove godine u natječaju su sudjelovali i učenici 4.a i 4.b razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama te njihove učiteljice Mirna Veraja i Biserka Bešenić.

Osvojili su odlično 3.mjesto te im je 7. srpnja 2022.godine uredništvo “Školske knjige” službeno uručilo nagrade.

Svaka slovarica je na poseban način crtežima kulturnih ustanova, znamenitih osoba, rijeka, gora i zavičajnih pojmova trebala prikazati pojedini kraj naše predivne domovine. Osvojivši 3. mjesto, pokazali su da su vrlo vješti i precizni u prezentiranju svih posebnosti Varaždinskih Toplica. Slovarica obiluje pojmovima i crtežima karakterističnim za Varaždinske Toplice, a nastala je u likovnoj tehnici akvarela i crnog flomastera, prema sugestiji učiteljice likovne kulture Viktorije Balog Mikac. Učiteljica informatike Martina Kos-Grabar pomogla je kolegicama četvrtih razreda kod prijave na sam natječaj, a ujedno je slovaricu izradila u digitalnom obliku. Slovaricu u digitalnom obliku možete vidjeti na web stranici topličke škole.

Predstavnice „Školske knjige“ Dijana Topljak, Petrunjela Krajačić i Biljana Gaš uručile su učenicima i školi nagrade –  kape i majice s logotipom Školske knjige te tri primjerka tiskane slovarice.

Nagrađenom slovaricom našeg kraja koristit ćemo se u  nastavi kao alatom u svim nastavnim predmetima te širiti znanje o svojem kraju.

 

Tekst: Mirna Veraja, učiteljica RN
Fotografije: Martina Kos-Grabar

 

1 — 3
2 — 3
3 — 3
08.07.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content