Menu

U topličkoj školi započeo ERASMUS eTwinning projekt Pčele (Bienen)

Ove je školske godine OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica s još tri škole iz Njemačke, Austrije i Slovenije započela rad na ERASMUS eTwinning projektu Pčele (Fleiβig wie Bienen – Marljivi kao pčele). Projekt će trajati do 31.kolovoza 2020.godine, a voditeljica projekta u topličkoj školi je učiteljica njemačkog jezika Mara Malenica. Topličkoj je školi za provedbu projekta odobreno 26.105,00 €.

Učenici će se baviti pčelama u svim oblicima njihova postojanja, njihovom ulogom u ekosustavu, opasnošću izmiranja te zaštitom čovjekove okoline. Istražit će što se treba učiniti za očuvanje pčela te kako mogu doprinijeti u osvješćivanju društva kako bi se zaštitile i održale.

U međunarodnim kontaktima s učenicima drugih škola učenici će naučiti, produbiti i primijeniti znanja do kojih će doći vlastitim istraživanjem i razmjenom informacija.  Također, stjecat će nove kompetencije u interakciji s drugim kulturama, obrazovati se za zaštitu okoliša te izraditi materijale za rad na projektu.

U radu sudjeluju učenici 2. i 3. razreda koji uče njemački, a u projekt će uključiti i roditelje, osobito pčelare  i ostale  učitelje koji  mogu pomoći u proširivanju znanja.

Učiteljica Mara Malenica vjeruje kako će novi oblik rada i učenja biti zanimljiv te se zajedno s učenicima veseli početku prvih aktivnosti.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
14.09.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content