Menu

U Varaždinske Toplice stiže 100 tisuća eura iz Ministarstva kulture i medija

Nastavlja se zaštita i očuvanje nepokretnih kulturnih dobara na području grada Varaždinske Toplice. Naime, Ministarstvo kulture i medija donijelo je odluku o dodijeli ukupnih 21.661.329,00 eura za 577 programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, a jedan dio tih bespovratnih sredstava stiže i u Varaždinske Toplice i to 100 tisuća eura za čak tri projekta.

Tako su Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice dodijeljena sredstva u iznosu od 30 tisuća eura za izradu dokumentacije za Kaštel zagrebačkog Kaptola, a za konstruktivnu i građevinsku sanaciju Kaštela zagrebačkog Kaptola dodijeljeno je 30 tisuća eura Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice.

Zavičajni muzej ujedno dobiva i 40 tisuća eura za izradu dokumentacije i građevinske radove na Drvenoj tradicijskoj kući u Perivoju Marije Ružičke Strozzi.

Tom je prilikom gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula kako je ovo samo nastavak ulaganja u topličku kulturnu i povijesnu baštinu.

– Protekle godine dobili smo 60 tisuća eura od Ministarstva kulture i medija za dva projekta, ove godine čak 100 tisuća eura. Veliko hvala Ministarstvu što su nam i ove godine odobrili bespovratna sredstva, kao i hvala svima onima koji su sudjelovali u pripremi projekata. Varaždinske Toplice imaju izuzetno bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, a ovo je još samo jedan pokazatelj da je ona prepoznata i na nacionalnoj razini – poručila je gradonačelnica Ratković.

11.03.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content