Menu

U Varaždinskim Toplicama kreće nova sezona Hrvatske disc golf lige!

Kroz nadolazeći vikend održati će se osmo izdanje međunarodnog disc golf turnira Mars Springs presented by Enigma Stars, na kojem će sudjelovati pedesetak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Ovo natjecanje će ujedno biti i prvo kolo nove sezone Hrvatske disc golf lige koja će se odigrati kroz deset kola, a završava početkom prosinca u Toplicama Sveti Martin. Sudjelovanje na ovom turniru, a tako i u samoj ligi, najavili su članovi osam klubova – Nova Gradiška, Varaždin, Zagreb, Agram iz Zagreba, Eagle iz Rijeke, Lagoda iz Varaždina, Stubaki iz Stubičkih Toplica, te S.R.U.Z. iz Krapine.

Disc golf, dinamičan i rastući sport, kombinira elemente klasičnog golfa s bacanjem popularnih „frizbija“. Cilj je jednak kao i u klasičnom golfu, samo je oprema drugačija – ubaciti disk u metalni koš s što manjim brojem izvedenih bacanja. Radi se o jednom od najbrže rastućih sportova na svijetu, a idealan je kao sportsko-rekreacijski sadržaj za građane svih dobi, no istovremeno je i u funkciji outdoor turizma.

Turnir u Varaždinskim Toplicama održati će se na terenu Jupiter’s Shade koji se nalazi u šumi u blizini arheoloških iskopina, a natjecanje započinje prvom rundom u subotu u 12 sati.

Svaka runda igre traje otprilike 120 minuta, a završetak natjecanja predviđen je odigravanjem treće runde u nedjelju oko 12:30 sati kada je predviđena svečanost proglašenja pobjednika u predvorju Kongresne dvorane Hotela Minerva.

Svi oni koji žele osobno vidjeti kako izgleda disc golf pozvani su da u vrijeme održavanja turnira prošeću terenom te podrže natjecatelje.

Predstavnike medija pozivamo da dođu i poprate natjecanje, u nekom od slijedećih termina:

• Subota, 9.3. u 11:30 – na sastanak s igračima, te početak natjecanja u 12:00, u Lječilišnom parku iznad arheoloških iskopina

• Subota, 9.3. od 12:00 do 14:00 za vrijeme 1. runde natjecanja, ili od 15:00 do 17:00 za vrijeme druge runde natjecanja

• Nedjelja, 10.3. od 10:00 do 12:00, za vrijeme 3. runde natjecanja

• Nedjelja, 10.3. u 12:30 na proglašenje pobjednika, u predvorju kongresne dvorane Hotela Minerva

Za sve dodatne informacije slobodno se javite na 0981936437, Dinko Šimenc.

Više informacija potražite na službenoj stranici turnira – https://www.lagodadiscgolf.com/natjecanja-marssprings2024.html

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
11.03.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content