Menu

U Varaždinskim Toplicama održane pjesničke večeri „Zlatne godine” u organizaciji topličke Udruge umirovljenika

U petak, 10. studenoga 2023. godine, u organizaciji Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice održane su pjesničke večeri „Zlatne godine”. Događaj je upriličen u okviru događanja povodom obilježavanja Dana Varaždinskih Toplica i Topličkog Martinja u Kino dvorani „Ljubelj”.

Kako je rekao predsjednik Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice Josip Plantak, nastupilo je 11 izvođača, među kojima su, uz domaćine, bili i gosti iz Zagreba i Čakovca. Na pjesničkim večerima ukupno je sudjelovalo 50-ak ljubitelja poezije, a program su vodile članice suorganizatorske Udruge od stiha Sračinec Terezija Flegar i Snežana Liber.

– Bio sam kod gradonačelnice na razgovoru, jako je zadovoljna. Ljudi su bili oduševljeni, a nekima su čak i potekle suze od recitala. To su sve pjesnici amateri koji su nastupili sa svojim pjesmama, recitalima. Osim izvođača, u goste su nam došli i članovi drugih, prijateljskih udruga iz Sračinca, Martijanca, Kneginca… Poslije smo ih kao domaćini odveli u župnu dvoranu, gdje smo se malo i počastili finim delicijama i osvježavajućim pićima. Mogu reći da je stvarno bilo više nego odlično, susret je protekao u ugodnoj i veseloj atmosferi – rekao je predsjednik topličke Udruge umirovljenika Josip Plantak.

Dodajmo da su u glazbenom dijelu programa nastupili članovi KUD-a Varaždinske Toplice te Sonja i Alija Bećirević.

Iz Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice i Udruge od stiha Sračinec zahvalili su svim sudionicima susreta, s očekivanjem da se na istom „poslu” nađu i iduće godine.

FOTO: Ivanka Grahovec

1 — 11
2 — 11
3 — 11
4 — 11
5 — 11
6 — 11
7 — 11
8 — 11
9 — 11
10 — 11
11 — 11
14.11.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content