Menu

U Varaždinskim Toplicama postavljen 3D kartozid s jedinstvenim prikazom grada

U Varaždinskim Toplicama na zgradu uprave Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u utorak, 1. listopada, je postavljen 3D kartozid s prikazom grada. Varaždinske Toplice su se tako pridružile ostalim hrvatskim gradovima u kojima su već postavljeni kartozidi.

Riječ je o hrvatskom proizvodu i projektu kojeg Državna geodetska uprava provodi već 15 godina. Državna geodetska uprava je ujedno financirala izradu i montažu kartozida dok su Varaždinske Toplice osigurale prostor na kojem je karta postavljena. Cilj postavljanja kartozida je omogućiti turistima, turističkim vodičima, učenicima, izviđačima, ali i samim građanima jedinstven način upoznavanja i pregleda grada.

Toplički kartozid su predstavili glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković. Prigoda je iskorištena i za zajednički radni sastanak na kojem su još bili Alenka Rezo, pročelnica Područnog ureda za katastar Varaždin, Valent Stepan, voditelj Odjela za katastar nekretnina Novi Marof i Dagmar Karlovčec, voditeljica Odjela za katastar nekretnina Varaždin.

Na sastanku je istaknuta dosadašnja dobra suradnja Državne geodetske uprave i Grada Varaždinskih Toplica, s obzirom da je 2017. godine u primjenu stavljen novi katastarski operat za k.o. Varaždinske Toplice te obnovljena zemljišna knjiga, što je olakšalo planiranje i razvoj grada kao poznate turističke destinacije Varaždinske županije i šire.

1 — 8
2 — 8
3 — 8
4 — 8
5 — 8
6 — 8
7 — 8
8 — 8
09.10.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content