Menu

U Varaždinskim Toplicama pred završetkom tri projekta ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna

Izgradnjom nogostupa i sanacijom kolničkog zastora dvije ulice u Varaždinskim Toplicama, Ulica kralja Tomislava i Ulica kneza Trpimira, uskoro će dobiti novo ruho. Samo za ove radove osigurano je gotovo 2,2 milijuna kuna. Projekt uređenja Ulice kralja Tomislava sufinanciran je kroz natječaj koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ukupna vrijednost građevinskih radova je oko 953 tisuće kuna. Ministarstvo shodno natječaju sufinancira 70% građevinskih radova, dok je preostali dio uz dodatnih 275 tisuća kuna za rekonstrukciju javne rasvjete u navedenoj ulici osiguran iz gradskoga proračuna. Sporazum o sufinanciranju radova potpisan je u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2018. godinu.

– Čim se otvorila mogućnost prijave na natječaj iskoristili smo je, a rezultat toga je da se projekt vrijedan gotovo milijun kuna u najvećoj mjeri financira kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa. Sigurnost građana nam je na prvome mjestu te nam je cilj sva kritična mjesta u Varaždinskim Toplicama sanirati. Rekonstrukcija nogostupa u Ulici kralja Tomislava jedan je korak u tom smjeru – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Dionica zahvata se proteže od raskrižja Ulice kralja Tomislava s Ludbreškom ulicom i od raskrižja Ulice kralja Tomislava s ulicom Maršala Tita.

Investicija u Ulicu kneza Trpimira iznosi 924 tisuće kuna, od čega je za građevinske radove potrebno 624 tisuće kuna a preostali dio je rekonstrukcija javne rasvjete.

Pred završetkom je još jedan veliki projekt, a riječ je o izgradnji grobne kuće u Rukljevini.

– Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 847.000 kuna, koji smo dijelom sufinancirali kroz natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. U tijeku je još nekoliko projekata, a u pripremi već imamo i nove – zaključila je gradonačelnica Ratković.

Izvođač radova na izgradnji grobne kuće u Rukljevini je tvrtka Portal d.o.o. dok građevinske radove u ulici Kralja Tomislava i Kneza Trpimira izvodi Niskogradnja Knežević. Obnovu i rekonstrukciju javne rasvjete u spomenutim ulicama obavlja tvrtka Hranić-DDV d.o.o.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
10.12.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content