Menu

U Varaždinskim Toplicama straha za budućnost vatrogastva nema! Čak 32 mlada vatrogasca prošla svoj prvi program osposobljavanja

Sustav civilne zaštite na području Grada Varaždinskih Toplica vrlo je razvijen, a jedna od njegovih glavnih sastavnica je vatrogastvo za koje definitivno nema straha. Naime, čak 32 člana vatrogasne mladeži prošla su svoj prvi program osposobljavanja.

Riječ je o članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava u dobi od 12 do 16 godina koji su sudjelovali u programu pod nazivom „Vatrogasna mladež”. On je osmišljen na način da ih priprema za ulazak u aktivnu karijeru operativnih vatrogasaca te im pruža priliku za stjecanje znanja i vještina korisnih za kvalitetniji nastup na vatrogasnim natjecanjima i lakši ulazak u redove operativaca.

Inače, program je proveden u suradnji između Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljubešćica, a u njemu su sudjelovala 32 člana vatrogasne mladeži s područja Grada i Općine. Tako su predavanja i vježbe održani u Varaždinskim Toplicama, Ljubešćici i Varaždinu, a na kraju su sudionici polagali završni ispit iz pet predmeta proveden pred povjerenstvom koje su činili predavači.

Svoje znanje i iskustva s vrlo aktivnim i motiviranim polaznicima podijelili su Mario Karafin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica, Marinela Belavić, zamjenica zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica, Dominik Dušak, predsjednik Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica i Dejan Ivanušec, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljubešćica.

Od 32 polaznika, 28 ih je bilo s područja Grada Varaždinskih Toplica i to 12 iz DVD-a Varaždinske Toplice, 11 iz DVD-a Tuhovec i 5 iz DVD-a Leskovec, dok su 4 člana bila iz DVD-a Ljubešćica.

Njihovo zalaganje pohvalili su i gradski zapovjednik Karafin, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica Ivica Bartolec koji su izrazili želju za daljnjom edukacijom mladih.

1 — 10
2 — 10
3 — 10
4 — 10
5 — 10
6 — 10
7 — 10
8 — 10
9 — 10
10 — 10
23.04.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content