Menu

Učenici iz Varaždinskih Toplica znaju da „NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE!”

Grad Varaždinske Toplice zajedno s partnerima gradovima Varaždinom i Vodicama te općinama Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Vidovec i Veliki Bukovec provodi projekt „PROMO – Pravilnim primjerom učimo zaštiti okoliš”. Kroz niz edukativnih i informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom nastoji se izgraditi svijest ljudi o važnosti odgovornog postupanja s otpadom, a ključno je krenuti s edukacijom od najranije dobi. U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice učenici su pokazali kako o pravilnom gospodarenju otpadom jako puno znaju, a dosad naučeno potvrdili su edukativnom radionicom.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako Varaždinske Toplice unazad nekoliko godina rade na edukaciji najmlađih, kako u vrtićima, tako i u osnovnoj školi.

– Važno je da se djeca educiraju jer su oni ti koji su naša budućnost, oni su pokretači svega. Rezultati naših aktivnosti su vidljivi, djeca znaju jako puno o pravilnom selektiranju otpada, a stečeno znanje prenose i na svoje ukućane te tako podižu svijest o očuvanju okoliša – naglasila je Ratković te poručila kako imamo samo jedan planet i moramo se o njemu brinuti, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete života.

Ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice Goranka Štefančić istaknula je kako svijest o pravilnom postupanju s otpadom podižu plakatima postavljenim po školi, kao i letcima koje su podijelili učenicima.

– Imamo i bojanke koje naši učenici koriste u sklopu predmeta Priroda i društvo. To je vrlo edukativno, tako na naši učenici mogu i svojim roditeljima prenositi kako razvrstavati otpad. Počinjemo od najmanjih da sve educiramo i da bi nam zemlja bila što ljepša – naglasila je ravnateljica.

U sklopu aktivnosti PROMO projekta provedena je i radionica na kojoj su sudjelovali učenici 4.a i 4.b razreda, a što su točno radili objasnila je voditeljica Jelena Keretić.

– Prvo smo imali jedno kratko predavanje, a nakon toga smo organizirali natjecanje tijekom kojeg su učenici morali pravilno razvrstati otpad. Naglasak je bio na točnosti, a onda je bila i spretnost i brzina u pitanju. Svaka je skupina imala nekih sitnih grešaka, no kako je natjecanje išlo dalje, tako su i greške nestajale – rekla je voditeljica radionice te dodala kako bi nam djeca svima mogla biti uzor kako se pravilno brinuti o otpadu jer osim što čuvamo okoliš, čuvamo i svoje zdravlje. Nakon radionice učenicima su podijeljeni i PROMO kišobrani.

 

Svrha projekta je informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak. Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana.

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ KOHEZIJSKOG FONDA

Naziv projekta: “PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO”

Naziv korisnika: Grad Varaždin, Općina Mali Bukovec, Općina Sveti Đurđ, Općina Vidovec, Općina Veliki Bukovec, Grad Varaždinske Toplice i Grad Vodice

Ukupna vrijednost projekta: 1.200.000,00 kuna

EU sufinanciranje projekta: 1.020,000,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta: od 9. srpnja 2018. do 9. ožujka 2020. godine

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Varaždina

Kontakt za više informacija o projektu: Grad Varaždin – Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, Telefon: +385 42 658 022

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.

1 — 15
2 — 15
3 — 15
4 — 15
5 — 15
6 — 15
7 — 15
8 — 15
9 — 15
10 — 15
11 — 15
12 — 15
13 — 15
14 — 15
15 — 15
10.02.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content