Menu

Udruga branitelja Jalševec još jednom pokazala veliko srce, ovoga puta pomogli Ukrajincima

Građani Varaždinskih Toplica imaju veliko srce i redovito se odazivaju kada treba pomoći. S agresijom na Ukrajinu u Varaždinske Toplice stigli su nesretni ljudi koji su morali napustiti svoj dom, a osim dobrodošlice u Toplicama imaju i prijatelje koji redovito pomažu. Posljednji primjer je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Jalševec, koji je ukrajinskoj djeci osigurao odjeću i voće.

Naime, u akciji „Branitelji za djecu Ukrajine“ osobnim donacijama članova Udruge prikupljena su sredstva kojima su kupljene majice i sportske gaćice za djecu koja pohađaju topličku školu, a ta je donacija, zajedno s onom stotinjak kilograma jabuka, naranči i banana, u četvrtak predana u objektu koji je Ukrajincima privremeni dom u Varaždinskim Toplicama. Tim se im željeli barem malo uljepšati nadolazeće uskrsne blagdane.

Predsjednik udruge branitelja Jalševec Anđelko Horvat ističe da su među najvećim udrugama branitelja u Varaždinskoj županiji.

– Iako pokrivamo malo područje s 2500 stanovnika, župu Sv. Tri kralja, dio grada Varaždinskih Toplica, nosimo strašnu sliku iz Domovinskog rata u kojem smo izgubili 12 dečki, 7 ih je bilo zatočeno u Vukovaru, na desetine ranjenih. Na taj način posebno suosjećamo s djecom i obiteljima. Ne samo da smo ’91. bili na ratištu, nego smo i sudjelovali u pomaganju pri iseljavanju djece i obitelji s ratnog područja – rekao je Horvat.

Udruga svake godine organizira humanitarne akcije.

– Tako smo jedne godine osigurali sredstva za djecu koja nisu mogla plaćati školsku kuhinju za OŠ Svibovec. Jedne smo godine napravili humanitarnu akciju za obitelj mladog čovjeka koji je poginuo i ostavio dvoje male djece, od godinu i tri godine. Također smo pomogli i u nabavci informatičke opreme, laptopa za branitelje koji imaju troje i više djece. Prošle godine radi korone nismo imali akciju, mada je humanitarni koncert bio najavljen. Zato ćemo ove godine imati dva. Jedan sada povodom Uskrsa , a drugi za Božić. Sva sredstva usmjerit ćemo prema onima kojima je u tom trenutku potrebna pomoć – dodao je predsjednik udruge branitelja iz Jalševca.

– U ovu akciju išli smo ciljano, u suradnji s doktoricom Kovačić, voditeljicom Doma 2 gdje je smješteno stotinjak osoba iz ratom pogođene Ukrajine, među njima dvadesetak djece koja pohađaju topličku osnovnu školu. Kupili smo majice, hlačice, tajice, osigurali voće i malo slatkiša – završio je Horvat.

Humanitarnu akciju branitelja podržali su i iz gradske uprave Varaždinskih Toplica. Gradonačelnica Dragica Ratković naglašava da je pomoć ukrajinskoj djeci i njihovim obiteljima samo posljednji u nizu primjera kada su građani Varaždinskih Toplica pokazali brigu i suosjećanje za one u nevolji.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
08.04.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content