Menu

Udruga Prijatelji životinja Varaždinske Toplice uvrstila u Top ten pozitivaca

Grad Varaždinske Toplice našao se na listi Top ten pozitivaca Udruge Prijatelji životinja. Naime, Varaždinske Toplice uključile su se u kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?“.

Ljetnom kampanjom „Obitelj na more, a pas na ulicu?“ Prijatelji životinja pozivaju građane da tijekom godišnjih odmora ne napuštaju svoje kućne ljubimce. Život na ulici može biti koban i često okončan smrtnim ishodom za kućne ljubimce. Ljude koji žele kupiti kućnog ljubimca iz Prijatelja životinja pozivaju da najprije razmisle imaju li financijske i ostale uvjete za dugogodišnju skrb o njima. Također pozivaju i na udomljavanje neke od brojnih napuštenih životinja koje čekaju u skloništima umjesto kupovanja kućnih ljubimaca.

Grad Varaždinske Toplice našao se u društvu gradova, ali i Hrvatske vatrogasne zajednice, koji su se pridružili kampanji te informaciju i poziv na brigu o kućnim ljubimcima prenio službenim plakatima kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?“. U Top ten pozitivaca našli su se primjerice i gradovi Ludbreg i Ivanec.

Ovo nije jedini primjer sudjelovanja i podrške Grada Varaždinskih Toplica ovakvim akcijama. Kontinuirano se pomaže varaždinska Udruga za zaštitu životinja Spas, kao i druge udruge koje djeluju u tom području. Provode se i akcije skupljanja hrane za napuštene i zbrinute životinje ili se osigurava financijska pomoć za takve svrhe. Iz Grada ističu da i udruge građana i institucije koje djeluju na području Varaždinskih Toplica također sudjeluju u sličnim aktivnostima podižući tako svijest o brizi za životinje.

28.07.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content