Menu

Unatoč koroni vrlo aktivna Udruga žena „Svibovečki zvon“ uspjela realizirati dio aktivnosti

Nešto kasnije no inače, naravno zbog epidemiološke situacije uzrokovane panedmijom koronavirusa, Udruga žena „Svibovečki zvon“ u četvrtak je u Društvenom domu u Svibovcu održala godišnju skupštinu na kojoj su se mogli pohvaliti da su realizirali dio svojih aktivnosti.

Predsjednica „Svibovečkog zvona“ Verica Pantaler naglasila je da su radili koliko im je situacija dopuštala.

– Realizirali smo projekt koji smo prijavili na natječaj Grada Varaždinskih Toplica, radili možda „sitnije“ stvari, uredili mjesto, ali to nam je bilo bitno jer zbog situacije nismo mogli sudjelovati na drugim manifestacijama koje nisu ni organizirane. Nismo se puno ni sastajali, ali uspjeli smo nešto raditi. Uz mjesto, uređivali smo i naš društveni dom, više smo se posvetili ručnom radu što su naši članovi i članice mogli raditi kod kuće. Na kraju ipak nije bila tako loša godina – kazala je Pantaler.

Udruga prošle godine nije mogla organizirati tradicionalnu uskrsnu izložbu, ali ove su godine u tome uspjeli. U nastavku ove godine nadaju se da će situacija omogućiti provođenje aktivnosti.

– Počeli smo s uređenjem društvenog doma i s tim nastavljamo. Prijavili smo se na natječaj Grada i dobili 14.000 kuna. U planu je i bolja promocija djelovanja udruge, što naravno ovisi o epidemiološkoj situaciji. Želimo da se više mladih uključi. U početku smo imali dosta malih članova, ali kako rastu drugačiji su interesi. Posvetit ćemo se i tradicionalnim ručnim radovima, to je naša djelatnost. Pripremao i radionicu s KUD-om Toplice – najavila je predsjednica udruge.

Uz počasnu članicu „Svibovečkog zvona“ Bernardu Cecelju, na skupštini udruge bila je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je pohvalila vrlo aktivnu udrugu koja drži do tradicije te naglasila da je Udruga žena „Svibovečki zvon“ uspješna jer ima puno podupirućih muških članova.

– Podržavamo sve udruge, a posebno su nam važne one koje održavaju tradiciju, uče mladi tradiciji. Ne smijemo zaboraviti svoje korijenje i znanje naših starijih prenositi na mlade generacije, kao trag da smo hodali po zemlji – poručila je Ratković.

Gradonačelnica je podsjetila da godišnje raspisuju natječaj za projekte i programe udruga, preko kojih financiraju udruge.

– „Svibovečki zvon“ je primjer udruge koja zna napraviti jako dobre projekte i realizirati ih. To se vidi u njihovom mjestu za koje su kandidirali za uličnu božićnu rasvjetu, za uređenje dječjeg igrališta, za uređenje mjesta cvjetnim gredicama. Uz tradiciju, ručne radove i izložbe, brinu i o tome. Nadam se da je covid vrijeme polako iza nas i da ćemo se svi, i članice i članovi „Svibovečkog zvona“, vratiti svojem redovnom radu – rekla je gradonačelnica Ratković.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
10.09.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content