Menu

Upute poljoprivrednicima vezane uz izdavanje propusnica

Poljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka – propusnica nije potrebna.

Poljoprivredne tvrtke, obrti i OPG-i u Registru poreznih obveznika (RPO) za sebe i svoje djelatnike za nužne gospodarske aktivnosti, dostavu robe i nabavu nužnog repromaterijala – propusnice izdaju sami.

Manja obiteljska gospodarstva koja su upisana u Upisnik OPG-a, a koja nemaju zaposlenike i nisu u RPO, za kretanje nositelja i nužnih članova OPG-a (svi moraju biti prijavljeni u Upisnik) za rad izvan mjesta prebivališta – propusnicu mogu dobiti samo putem internet stranice Ministarstva poljoprivrede https://www.savjetodavna.hr/propusnice/ na kojoj ispunjavaju on-line zahtjev. Nakon obrade zahtjeva, propusnica se dobiva putem e-maila i kao takva je važeća i u digitalnom obliku.

Zahtjev na isti način, putem Ministarstva poljoprivrede, mogu podnijeti i pčelari koji su u evidenciji pčelara Hrvatskog pčelarskog saveza te pčelari koji su u upisniku OPG-a, a imaju registriran pčelinjak izvan mjesta prebivališta.

Svi ostali koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, ne mogu dobiti propusnicu po osnovi obavljanja poljoprivrednih radova od strane Ministarstva poljoprivrede ili područnog ureda Ministarstva poljoprivrede.

Prema uputama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, svi koji nemaju registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo za obavljanje poljoprivrednih radova, OPG-i koji nisu u sustavu PDV-a, nisu u RPO-u te nisu u upisniku OPG-a, a odlaze na lokacije izvan mjesta prebivališta, upućuju se lokalnom (gradskom ili općinskom) Stožeru civilne zaštite prema mjestu prebivališta.

31.03.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content