Menu

Uz Dan Europe toplički učenici sudjelovali na 1. Euroquizzu

U organizaciji Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije, a u povodu Dana Europe, održan je 1. Euroquizz za učenike osnovnih škola Varaždinske županije.
Kviz je održan u Kongresnoj dvorani Hotela Minerva. Sudjelovalo je 12 škola s po četiri učenika u svakoj ekipi. Pitanja na kvizu bila su vezana za povijest, umjetnosti, kulturu i sport Europske unije. Na kvizu je sudjelovala i ekipa topličke škole koja je na kraju dijelila treće mjesto. Nakon pripetavanja, bili su četvrti. Prvo mjesto osvojila je ekipa 6. osnovne škole iz Varaždina. Ekipu topličke osnovne škole predstavljali su učenici koji su sudjelovali na školskom i županijskom Natjecanju iz povijesti: Fran Denžić, Jura Dolenc, Matej Hokman i Matej Ratković. Svi su sudionici pokazali zavidnu razinu znanja o Europskoj uniji, a prva tri tima dobili su vrijedne nagrade.
Nakon završetka natjecanja učenici i njihovi mentori družili su se na domjenku u predvorju hotela Minerva.

Autor teksta i fotografija: Drago Ilić

 

1 — 3
2 — 3
3 — 3
13.05.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content