Menu

Varaždinske Toplice dodijelile potpore projektima i programima udruga u visini od 1,4 milijuna kuna

U Varaždinskim Toplicama potpisani su u subotu, 18. svibnja, ugovori o sufinanciranju programa i projekata koje provode udruge. Radi se o potporama koje Grad dodjeljuje na temelju odluke gradonačelnice Dragice Ratković, nakon provedenog javnog natječaja, u skladu s propisima kojima se uređuje financiranje projekata i programa od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge organizacije civilnog društva.

Varaždinske Toplice dodijelile su tako 375.000 kuna za projekte i programe raznih udruga i drugih organizacija civilnog društva, a koje svoje aktivnosti provode na području Grada. Sufinancirano je ukupno 35 projekata i programa od interesa za opće dobro, a koji se provode u području kulture, sporta i općenitog poboljšanja kvalitete života lokalne zajednice.

– Iz gradskog proračuna za ovu je namjenu osigurano 375.000 kuna. Osim ovih potpora koje su dodijeljene na temelju natječaja, Grad, u skladu s posebnim propisima, izdvaja i dodatna sredstva za rad organizacija civilnog društva. Tako je u 2019. godini planirana isplata financijske potpore Vatrogasnoj zajednici Grada Varaždinske Toplice u visini od 455.000,00 kuna, Zajednici športskih udruga Grada Varaždinskih Toplica u visini od 440.000,00 kuna, Kulturno umjetničkom društvu Varaždinske Toplice u visini od 55.000,00 kuna, Crvenom križu u visini od 66.000,00 kuna, a Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja u visini od 10.000,00 kuna. Dakle, za programe i projekte te aktivnosti organizacija civilnog društva na području Grada Varaždinskih Toplica godišnje se izdvaja više od 1.4 milijuna kuna. Udruge, njihovi programi i projekti, aktivnosti koje provode tijekom godine, obogaćuju društveni život Varaždinskih Toplica. Brojni Topličanci kroz udruge ostvaruju osobne afinitete te svojim angažmanom čine Varaždinske Toplice boljim i ljepšim mjestom za život. Aktualnoj gradskoj vlasti je osiguravanje pomoći za rad udruga i njihovih članova, uvijek bilo visoko na listi prioriteta, a to smo još jednom dokazali i ovim financijskim potporama – istaknula je gradonačelnica Ratković tijekom potpisivanja ugovora u prostoru kino dvorane „Ljubelj“ u Varaždinskim Toplicama.

1 — 10
2 — 10
3 — 10
4 — 10
5 — 10
6 — 10
7 — 10
8 — 10
9 — 10
10 — 10
21.05.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content